Menu
ZTI Smart Machines
Slimme machines voorzien van de nieuwste technieken
ZTI richt zich primair op de groente- en fruitverwerkende industrie. Daarnaast zijn ze ook actief en de bloemenverwerkende industrie en in zaadveredeling. Slimme innovaties in industriële processen maken handmatig repetitief werk eenvoudiger, veiliger, duurzamer en efficiënter. Het product wordt bij de verwerking altijd met de grootste zorg behandeld om schade te voorkomen en de houdbaarheid te verbeteren.

Door goed te luisteren en mee te denken met een klant komen zij tot slimme en unieke oplossingen. Vaak schuilt de kracht van de oplossing in de simpliciteit. Lean and mean. De smart machines doen meer, met minder. Robotica en vision-techniek maken het ook technisch mogelijk de machines zelf te laten beslissen. Dus niet alleen een slimme oplossing, de machines worden zelf ook steeds slimmer.

ZTI: The logical solution for your challenges

INNOVATIEPROJECT
‌Automatisch beladen van machines voor de fruitverwerkende industrie

ZTI is koploper in het ontwikkelen en bouwen van machines voor de fruitverwerkende industrie. Omdat het inzetten van vruchten relatief duur, eentonig en repetitief werk is, ontwikkelt ZTI een manier om dit proces machinaal te laten verlopen. Visiontechniek detecteert het fruit en beoordeelt het op positie en geschiktheid. Producten die niet aan de specificaties voldoen worden eruit gehaald. Goedgekeurde producten worden voorzichtig met een robotarm opgepakt op de juiste positie in de machine geplaatst.

HET VERHAAL VAN ZTI

Smart machines uit Tuitjenhorn veroveren de wereld

Waar een ogenschijnlijk klein bedrijf groot in kan zijn. De werkplaats, de ontwikkelingsruimte, het magazijn en de kantoren van ZTI smart machines in Tuitjenhorn zijn compact. Het team bestaat uit 15 mensen met verschillende disciplines. Compact zegt echter niets over impact. De machines die ZTI smart machines ontwikkelt en produceert, zijn uniek, innovatief , worden wereldwijd gebruikt én dragen bij aan duurzame oplossingen. Hans Keijzer ziet de in januari gestarte samenwerking met TechValley als een logisch gevolg van die steeds duurzaam wordende wereld. “Met meerdere machinebouwers in Noord-Holland werken we aan een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse machinebouwindustrie. Dat we daarnaast met nog zoveel andere partijen de handen ineen hebben geslagen, gaat zeker leiden tot economische groei en verhoging van de kennis.”
Lees verder
Wat kunnen wij voor u doen?
ZTI is actief in uiteenlopende bedrijfstakken, maar vooral in de groente-, fruit- en bloemenverwerkende industrie. De door ons ontwikkelde machines worden veelal in serie geproduceerd, maar het komt ook voor dat we van een speciaaloplossing maar een enkel stuk maken. Heeft u een uitdaging en bent u geïnteresseerd in onze ideeën en oplossingen? Wij gaan graag met u in gesprek!
Abdellah Ezzerari
Programmamanager‌
Edith Helsdingen
Projectondersteuner
José Laan
Projectleider
Sandra Verweij
Projectleider
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
‌Bergerweg 200
‌1817 MN Alkmaar‌
072 519 57 74
info@nhn.nl