Over Techvalley

Next Generation Machine Engineering

Noord-Holland kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Van ontwikkelaars en bouwers van hightech wielbouwmachines, robots voor stalreiniging en machines voor de verwerking van zaden of fruit, tot precisieapparatuur voor bloedanalyse of wetenschappelijke experimenten. Wereldwijd behoren deze bedrijven tot de top in hun nichemarkten.

Voor deze bedrijven is Smart Industry de normaalste zaak van de wereld. En ondanks de grote verscheidenheid aan producten en markten hebben deze bedrijven soortgelijke vraagstukken en uitdagingen. Daarom hebben deze topbedrijven de handen ineen geslagen, zo is TechValley ontstaan. Binnen TechValley werken ruim 60 innovatieve machinebouwers samen op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Door de krachten te bundelen, van elkaar te leren en samen te innoveren creëren ze een innovatief ecosysteem van maakbedrijven dat zich klaarmaakt voor de toekomst. Want waarom zou je in je eentje het wiel uitvinden?

Innovatieve thema’s

TechValley staat voor Next Generation Machine Engineering: de nieuwe generaties van machines, nieuwe smart & sustainable design- en engineeringsmethoden, nieuwe technologieën en toepassingen, nieuwe kennis en skills en nieuwe generaties van technisch talent. Actuele TechValley innovatiethema’s zijn Robotica & Vision, Smart Global Services en Data & AI.

Stichting techvalley

In december 2022 is de stichting TechValley opgericht. Het bestuur wordt gevormd door Monique van der Voort (Koninklijke Metaalunie), Amber Fiechter (FME), Niels Huber (Boon Edam), Jack Kistemaker (HGG Group), Hans Keijzer (ZTI Smart Machines) en Esther Zijl (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord). De stichting heeft als doel om verschillende netwerken en projecten te laten samenkomen om de maakindustrie en machinebouw in Noord-Holland nog verder te ontwikkelen.

Ons team

Sandra Verweij
Programmamanager
sandra@Parbleu.nu
José Laan
Programmamanager
jose@Parbleu.nu
0683443217
Gregor van den Oetelaar
Projectleider
gvandenoetelaar@nhn.nl
0627114334
Edith Helsdingen
Projectmedewerker
ehelsdingen@nhn.nl
Eva Aranka Tol
Marketing & Communicatie
etol@nhn.nl

Stage lopen bij een van de bedrijven?