Ontwikkelen en assembleren van machines voor de fruit- en groenteverwerkende industrie.

ZTI richt zich nationaal en internationaal voornamelijk op de bloemen-, groente- en fruitverwerkende industrie. Door slimme innovaties in industriële processen maken zij handmatig repetitief werk lichter, veiliger, duurzamer en efficiënter. Robotica en Vision zijn een logische aanvulling op de smart machines, voor de verwerking/handling van bewerkte producten. ZTI is koploper in het verwerken van fruit voor kant-en-klaar salades en marktleider met hun mango-pealer (het machinaal ontwangen van mango’s).

ZTI heeft de Supersealer in het productgamma, dit is een machine die 20 bossen rozen per minuut inwikkelt in folie, en de folie aan elkaar sealt. Bij de uitvoer van deze machine staat een operator die de rozen verschuift in de folie totdat de koppen van de rozen gelijkliggen aan de rand van de folie. Deze actie is nodig zodat de rozen er aantrekkelijk uitzien in de winkel. Wanneer de rozen goed gepositioneerd zijn in de folie worden deze in een emmer gezet. De operators werken in 2 ploegen aan deze machine. Dit proces wil de klant automatiseren. Met een combinatie van robotica en vision technologie verwacht ZTI, hopelijk samen met jou, een passende oplossing te kunnen ontwikkelen.

Omschrijving van de opdracht

Het ontwikkelen van een opstelling die aansluit op de ZTI supersealer, waarbij de rozen op de juiste hoogte in de hoezen gepositioneerd worden, waarna ze in een emmer geplaatst worden.

Stap 1: Het juist positioneren van de rozen in de hoezen
Stap 2: Het overzetten van de gesealde bossen in een emmer.

Je gaat aan de slag met een proof of concept van de oplossingen en deze realiseren. Uiteraard hoort hierbij een 3D tekenpakket (Inventor), van waaruit de unit gefabriceerd kan worden met duidelijke samenstellingen met stuklijsten. Hierbij hoort een overzicht van eventuele inkoopcomponenten en eventuele schema’s (pneumatisch/elektrisch/software). Een onderzoek naar haalbaarheid is noodzakelijk.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je ook een vergoeding. Interesse in deze stage? Neem contact op met Patrick Mulder via patrick.mulder@zti.nl.

Studierichting(en)
TI, WTB

Startdatum

September/ februari

Extra info

Stageopdracht

Bedrijf

ZTI Smart Machines B.V.
ZTI richt zich primair op de groente- en fruitverwerkende industrie.

Contact

Hans Keijzer

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

ZTI Smart Machines B.V.

Tuitjenhorn
ZTI richt zich primair op de groente- en fruitverwerkende industrie.
Andere stages bij
ZTI Smart Machines B.V.
ZTI Smart Machines B.V.

Opzetten van een internationaal marketingplan

Studierichting(en): MK (Marketing)
Startdatum: September/ februari