Menu
holland mechanics
Specialist in wielbouwmachines 
Holland Mechanics is wereldmarktleider in wielbouwmachines. Zij leveren machines en complete productielijnen voor het bouwen van wielen aan producenten van tweewielers met gespaakte wielen & velgen (fietsen, brommers, motoren, light elektronic vehicles). Een superspecialist en koploper in dit vakgebied. 

'Your wheel, our solution'

INNOVATIEPROJECT
Velg voor e-bikes en e-motoren

In dit project wordt een technologieplatform ontwikkeld waarmee velgen kunnen worden geproduceerd en verwerkt. Met de bestaande technologie is het mogelijk om wielen voor fietsen en motoren te produceren, velgen alleen voor fietsen. Het ontwikkelingstraject kent twee sporen: de ontwikkeling van de technologie waarmee de velg voor Light Electric Vehicles kan worden geproduceerd en verwerkt, en de ontwikkeling van velg zelf. 

Het verhaal van holland mechanics

Fietsfabrikanten wereldwijd bouwen op Holland Mechanics

Een fietswiel in elkaar zetten duurt ongeveer twintig minuten. Dat wil zeggen, als je het met de hand doet. Begin jaren ’70 bedachten Gerard van Doornik en Kees Damman de eerste automatische vlechtmachine waarmee het in twee minuten kan. Dat was het begin van Holland Mechanics uit Purmerend.
Lees verder
Walter van Geel
Programmamanager‌
Edith Helsdingen
Projectondersteuner
José Laan
Projectleider
Sandra Verweij
Projectleider
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
‌Bergerweg 200
‌1817 MN Alkmaar‌
072 519 57 74
info@nhn.nl