Asset Management Software

EKB biedt totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering voor de Nederlandse industrie. Van een enkele besturingskast tot een complete fabrieksautomatisering, met onze jarenlange kennis en expertise kunnen wij vrijwel elk vraagstuk op het gebied van industriële automatisering beantwoorden. Onze Electrical engineers stellen op ieder project complexe besturingen samen in EPlan voor onze monteurs die de kasten bouwen. Tegelijkertijd ontwerpen onze Software engineers aan het hart van de besturing; de PLC tot aan de inbedrijfstelling. Onze Service monteurs houden alle belangrijke systemen van onze klanten 24/7 operationeel.

Aanleiding voor de opdracht

In de markt zijn software pakketten beschikbaar waarmee veel Asset Management taken kunnen worden uitgevoerd, waaronder het gebruik van deze diagnose data. Deze pakketten zijn te groot en kostbaar voor gebruik op de projecten waar wij Profibus PA toepassen. Zodoende zijn we op zoek naar een eenvoudige en goedkopere oplossing.

Omschrijving van de opdracht

Profibus PA is een protocol wat veel gebruikt wordt in de proces industrie. Naast actuele proces waarden wordt er over Profibus PA ook diagnose informatie van de sensoren gecommuniceerd. Het kan interessant zijn deze informatie in te lezen in de software om proactief te kunnen reageren op het (bijna) falen van apparatuur.

Onderzoek zal zijn:
– Hoe ziet dit protocol eruit en hoe krijgen we deze informatie binnen
– Wat is de meest efficiënte manier om dit op te slaan
– Wat zijn kenmerken die zeggen dat bepaalde equipment op het punt staat om te gaan falen
– Kunnen we zelflerende software maken om te bepalen wanneer iets kapot dreigt te gaan
– Extra: test project maken inclusief visualisatie met als doel dat het toegankelijk is voor de technische dienst om de status van sensoren in te kunnen zien.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets. Op fulltime basis ontvang je een stagevergoeding van €400 bruto per maand. Afstudeerders ontvangen een vergoeding van €450 bruto per maand. Heb je interesse in deze opdracht? Neem contact op met Alicia Wiersma, haar contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
E (Elektrotechniek), WTB, TI, AM (Applied Mathematics)

Startdatum

September/ februari

Locatie

Beverwijk

Bedrijf

EKB

Contact

Alicia Wiersma

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

EKB

Beverwijk
Andere stages bij
EKB
EKB

Data-analyse engineering vs BoM

Studierichting(en): E (Elektrotechniek), TBK, TI, AM (Applied Mathematics)
Startdatum: September/ februari
Beverwijk
EKB

Onderzoek naar energie-efficientie

Studierichting(en): E (Elektrotechniek), WTB, TBK
Startdatum: September/ februari
Beverwijk