Onderzoek naar energie-efficientie

EKB biedt totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering voor de Nederlandse industrie. Van een enkele besturingskast tot een complete fabrieksautomatisering, met onze jarenlange kennis en expertise kunnen wij vrijwel elk vraagstuk op het gebied van industriële automatisering beantwoorden. Onze Electrical engineers stellen op ieder project complexe besturingen samen in EPlan voor onze monteurs die de kasten bouwen. Tegelijkertijd ontwerpen onze Software engineers aan het hart van de besturing; de PLC tot aan de inbedrijfstelling. Onze Service monteurs houden alle belangrijke systemen van onze klanten 24/7 operationeel.

Aanleiding voor de opdracht

Krapte op de energiemarkt, hoge energieprijzen en sustainability zijn allemaal argumenten die pleiten voor het terugdringen van energiegebruik door bijvoorbeeld efficiëntere toepassingen. Wij dragen hier graag ons steentje aan bij.

Omschrijving van de opdracht

Onderzoek naar verbeteringen op gebied van energie-efficiëntie van 5 automatische magazijnkranen waarbij de verouderde DC-aandrijvingen vervangen worden door frequentie geregelde draaistroommotoren. Welke aanpassingen zijn er mogelijk/rendabel om energieverbruik te verbeteren en/of pieken te voorkomen. Aspecten of oplossingsrichtingen die mogelijk interessant zijn om te onderzoeken zijn: energieverbruikmetingen, verbruiksanalyse, de efficiëntie van frequetiegeregelde motoren in vergelijking met gelijkstroommotoren, energieteruglevering bij afremmen, voorstellen en eventuele tests met verbeteringen PLC besturing, tuning van (drive-) parameters etc.

Ben jij die student die onze klant aan een lager energieverbruik helpt en zo een bijdrage levert aan een betere toekomst?

Je doet dit natuurlijk niet voor niets. Op fulltime basis ontvang je een stagevergoeding van €400 bruto per maand. Afstudeerders ontvangen een vergoeding van €450 bruto per maand. Heb je interesse in deze opdracht? Neem contact op met Alicia Wiersma, haar contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
E (Elektrotechniek), WTB, TBK

Startdatum

September/ februari

Locatie

Beverwijk

Bedrijf

EKB

Contact

Alicia Wiersma

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

EKB

Beverwijk
Andere stages bij
EKB
EKB

Asset Management Software

Studierichting(en): E (Elektrotechniek), WTB, TI, AM (Applied Mathematics)
Startdatum: September/ februari
Beverwijk
EKB

Data-analyse engineering vs BoM

Studierichting(en): E (Elektrotechniek), TBK, TI, AM (Applied Mathematics)
Startdatum: September/ februari
Beverwijk