Data-analyse engineering vs BoM

EKB biedt totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering voor de Nederlandse industrie. Van een enkele besturingskast tot een complete fabrieksautomatisering, met onze jarenlange kennis en expertise kunnen wij vrijwel elk vraagstuk op het gebied van industriële automatisering beantwoorden. Onze Electrical engineers stellen op ieder project complexe besturingen samen in EPlan voor onze monteurs die de kasten bouwen. Tegelijkertijd ontwerpen onze Software engineers aan het hart van de besturing; de PLC tot aan de inbedrijfstelling. Onze Service monteurs houden alle belangrijke systemen van onze klanten 24/7 operationeel.

Aanleiding voor de opdracht

Met de AI en Data-science tools van tegenwoordig wordt het mogelijk om verbanden te vinden in data die minder voordehand liggend zijn dan men misschien zou denken. Wij zijn benieuwd wat wij kunnen leren van onze historische projecten.

Omschrijving van de opdracht

Wat kunnen we leren uit onze historische projecten over de relatie tussen engineering en de definitieve materiaallijst van de door ons ontworpen besturingskasten? Zijn er relaties te vinden tussen bepaalde hardware en hoge (of juist lage) engineeringseffort? Hoe verhoud engineering zich tot grote en tot kleine kasten? Zijn er andere variabelen die een significante impact hebben op de totale kosten van een project? Voor het uitvoeren van deze opdracht is een geheimhoudingsovereenkomst benodigd.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets. Op fulltime basis ontvang je een stagevergoeding van €400 bruto per maand. Afstudeerders ontvangen een vergoeding van €450 bruto per maand. Heb je interesse in deze opdracht? Neem contact op met Alicia Wiersma, haar contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
E (Elektrotechniek), TBK, TI, AM (Applied Mathematics)

Startdatum

September/ februari

Locatie

Beverwijk

Bedrijf

EKB

Contact

Alicia Wiersma

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

EKB

Beverwijk
Andere stages bij
EKB
EKB

Asset Management Software

Studierichting(en): E (Elektrotechniek), WTB, TI, AM (Applied Mathematics)
Startdatum: September/ februari
Beverwijk
EKB

Onderzoek naar energie-efficientie

Studierichting(en): E (Elektrotechniek), WTB, TBK
Startdatum: September/ februari
Beverwijk