Total Reality is XR partner van TechValley

Total Reality is XR partner van TechValley

Binnen TechValley staan 10 concrete innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De bedrijven hebben een aantal gelijksoortige uitdagingen en vraagstukken op het gebied van Smart Industry (de digitalisatie van productieketens). In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën. Het doel van het traject is om producten, processen en diensten toekomstproof te maken.

Remote Service in de machinebouw

Uit een inventarisatie tijdens een van de werkgroepen is gebleken dat de 10 machinebouwers, verbonden aan TechValley, aan de slag wil met Remote Services voor 1) Installatie van machines en 2) Storingen en Onderhoud aan machines met behulp van XR-technologieën. Door de pandemie en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen, is de belangstelling vanuit machinebouwers en hun klanten voor Remote Service (hulp of afstand) sterk toegenomen.

Technologieën om dit te ontwikkelingen kunnen worden gevonden in visualisatietechnieken zoals augmented- en mixed reality. Total Reality biedt deze machinebouwbedrijven – met het Industrial Life Cycle platform – de mogelijkheid om Remote Service mogelijk te maken middel XR (Virtual Reality, Augmented Reality & Mixed Reality).

De inzet van het Industrial Life Cycle platform

Total Reality is XR partner van Techvalley. Als XR partner bieden zij hun ILC platform aan om industriële bedrijven in Noord Holland te laten testen met XR visualisatie op het gebied van training, onderhoud en assemblage instructies. Diverse bedrijven die lid zijn van het fieldlab Techvalley maken momenteel gebruik van het platform om XR te implementeren binnen hun bedrijfsproces.

Ook worden studenten van hogeschool InHolland begeleid in een Minor UI/UX, waarbij ze onderzoeken op welke wijze XR het best kan werken voor medewerkers in de industriële sector. De bevindingen uit het onderzoek worden nu onder andere toegepast in de TechValley XR-Demo Room, waar JOZ, Total Productivity en Rolan Robotics samen met Total Reality VR- en AR-oplossingen testen en door ontwikkelen.

Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Noord-Holland in samenwerking met Smart Industry Noordwest HUB.

Eerder verschenen op www.totalreality.nl

 

Andere nieuwsartikelen

Begin september organiseerde TechValley een tweedaagse uitwisseling naar Nordrhein Westfalen in Duitsland. Dit op uitnodiging van Open Innovation City Bielefeld, dat in het hart van Industry 4.0 opereert. Daar werd uitgebreid kennisgemaakt met de owl maschinenbau en onder andere een...
Op 26 oktober, tijdens het jaarlijkse event van TechValley, werden de resultaten gepresenteerd van vier jaar vruchtbare samenwerking. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Voorbeelden hiervan zijn een verwachte totale omzetgroei van 129 miljoen euro en 151 extra banen voor de komende vier jaar.
Het stikstofprobleem in Nederland is groot, heel groot. De onlangs aangekondigde maatregelen zijn met name gericht op het uitkopen van boeren. Iets dat volgens Lise van Dijk, die haar onderzoek naar de stikstofreductie in Salland onlangs heeft afgerond, ook anders...