Wouter Nannings

‘Ik had het gevoel dat ik echt wat toevoegde binnen het team en niet alleen maar een stagiair was’

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde

Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics. Hij is daar aan de slag gegaan met het ontwerp van een testopstelling die pipetten controleert op lekdichtheid. Deze pipetten worden gebruikt voor de instrumenten die naar de klanten gaan. Om de kwaliteit te waarborgen, is Wouter aan de slag gegaan met het ontwerp van de testopstelling.

Ontworpen en geproduceerd in Zwaag, wereldwijd gebruikt
Lang zoeken naar een stageplek was voor Wouter niet nodig. Hij had via Inholland al gehoord over TechValley en is gaan Googelen naar de website. Daar kwam hij een stageplek bij RR Mechatronics tegen, wat toevallig bij hem in de buurt zit. Zo kwam hij er achter dat ze in Zwaag niet alleen de productie doen, wat hij altijd dacht, maar ook het ontwerp van de instrumenten. Door samen in gesprek te gaan zijn ze tot een passende stageopdracht gekomen.

Zijn opdracht bestond grotendeels uit het doen van onderzoek en het tekenen van het ontwerp, de testopstelling moet nog in elkaar gezet worden. Naast zijn opdracht is hij ook bezig geweest met het opbouwen van de prototypes van het uiteindelijke instrument waar de pipetten voor nodig zijn, genoeg afwisseling dus. Voordat Wouter bij RR Mechatronics aan de slag ging wist hij weinig van medische instrumenten: “Waar ik achter ben gekomen is dat je het gewoon moet proberen. Soms denk je dat iets niet helemaal in je richting ligt, maar blijk je het juist wel heel leuk te vinden. Medische apparaten klonken niet direct heel cool, maar er zit zoveel meer achter!”.

Deel van het team
Wat Wouter heel fijn vond aan zijn stageperiode is de omgang met collega’s. Vanaf de eerste dag maakte hij deel uit van het team: “Ik had het gevoel dat ik echt wat toevoegde binnen het team en niet alleen maar een stagiair was”. De begeleiding tijdens zijn stage was ook erg goed, op wekelijkse basis was er overleg met zijn stagebegeleider en tussendoor kon hij met vragen ook altijd bij collega’s terecht.

Tijdens zijn volgende stageperiode wil Wouter weer graag een nieuwe richting proberen. Nu is hij vooral bezig geweest met kleine bewegingen, het lijkt hem leuk om dan aan de slag te gaan met grotere machines en mechanica.

➡️ Inmiddels zijn er weer een aantal nieuwe studenten bij RR Mechatronics gestart. Lijkt het je leuk om je volgende stageperiode ook in Zwaag aan de slag te gaan? Houd dan de stagepagina in de gaten!

Naam

Wouter Nannings

Opleiding

Werktuigbouwkunde

Leerjaar

3

Bedrijf

RR Mechatronics
RR Mechatronics is specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van hoogwaardige instrumenten voor het meten aan bloed.

Contact

Jan de Zoeten

RR Mechatronics

Zwaag
RR Mechatronics is specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van hoogwaardige instrumenten voor het meten aan bloed.

andere studenten aan het woord

Demi Wiggermans

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en

Lees verder >

Boy Smit

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde

Lees verder >

Sven Paddenburg

📣 Student aan het woord: Sven Paddenburg 3e jaars student Werktuigbouwkunde Regelmatig reed Sven met de bus over de A7, uitkijkend op het pand van

Lees verder >