Twan van Duin

📣 Student aan het woord: 3e jaars student Werktuigbouwkunde

Inmiddels is hij alweer een paar maanden als flexkracht aan de gang bij Cryoworld. In januari vorig jaar kwam Twan van Duin als derdejaars student binnen bij het technologiebedrijf in Wieringerwerf, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van RVS-processystemen voor transport en opslag van extreem koude vloeistoffen.In het derde jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde wordt van studenten verwacht dat ze aan de slag gaan met een projectopdracht. In teamverband werken de studenten aan een opdracht binnen een technisch bedrijf, meestal gaat dit om een ontwerpopdracht. Zo kwam Twan terecht bij Cryoworld, om zich bezig te houden met het ontwikkelen van een hulpgereedschap om het productieproces van flexibele RVS slangen te verbeteren. “Toen ik de lijst met opdrachten zag viel mijn oog direct op Cryoworld, ik was al bekend met de organisatie en wilde het project graag bij hen uitvoeren.”

Het lastigste aan het uitvoeren van de projectopdracht vond Twan het eerlijk verdelen van de werkzaamheden. “Je werkt met zijn vieren aan één opdracht dus je moet de taken goed verdelen. Je wilt niet dat de één veel meer op zijn bord krijgt dan de ander, bovendien zijn sommige opdrachten lastig op te splitsen.” Ook het werken vanuit huis bracht de nodige uitdagingen. “Alle vergaderingen verliepen via Teams. Aan de ene kant een voordeel omdat er geen reistijd was, maar je mist wel het fysieke contact, iets uitleggen of demonstreren via een beeldscherm gaat echt een stuk lastiger.

Het meest trots is Twan op het feit dat ze echt iets ontworpen hebben dat nuttig is voor het bedrijf. “We hebben iets bedacht wat echt gemaakt gaat worden en wat in gebruik genomen wordt. Tijdens mijn werk bij Cryoworld mag ik de volgende stap in het proces, de werkvoorbereiding, zelf uitvoeren, zoals het inkopen van de onderdelen. Daarna word ik ook bij de productie betrokken. Verwachting is dat we rond eind oktober klaar zijn, dan komen we erachter of het écht werkt wat we ontworpen hebben!”

Ben je ook op zoek naar een toffe (stage)opdracht bij Cryoworld of een van de andere TechValley bedrijven? Kijk dan op onze stagepagina!

Naam

Twan van Duin

Opleiding

Werktuigbouwkunde

Leerjaar

4

Bedrijf

Cryoworld B.V.

Contact

Gerhard Knol

Cryoworld B.V.

Wieringerwerf

andere studenten aan het woord

Wouter Nannings

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics.

Lees verder >

Demi Wiggermans

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en

Lees verder >

Boy Smit

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde

Lees verder >