Sven Paddenburg

‘De begeleiding bij HGG was erg goed en niet geheel onbelangrijk, ook gezellig’

📣 Student aan het woord: Sven Paddenburg 3e jaars student Werktuigbouwkunde

Regelmatig reed Sven met de bus over de A7, uitkijkend op het pand van HGG. Steeds kwam bij hem de vraag naar boven, wat doen ze daar nou precies? Om antwoord op die vraag te krijgen is hij naar een open avond geweest. Waar Sven altijd dacht dat het bedrijf in Wieringerwerf voornamelijk zelf staal aan het snijden was voor allerlei projecten kwam hij er achter dat ze juist snijmachines ontwikkelen en produceren voor hun klanten. Na zijn bezoek aan de open dag heeft hij gesolliciteerd voor een stageplek en zo kon hij na de zomer aan de slag als stagiair bij HGG.

Stageopdracht
Tijdens zijn stage is Sven aan de slag gegaan met een prototype van een machine welk al door eerdere stagiairs ontworpen en in elkaar gezet is. Zijn opdracht was om die machine helemaal langs te lopen op zoek naar verbeterpunten, voor de montage instructie, installatie of het transport bijvoorbeeld. Wat kan er makkelijker? Wat kan er beter? Hoe kan slijtage verminderd worden? Alle onderdelen zijn door Sven langsgelopen om de machine optimaal te laten werken.

Doordat Sven zijn stageperiode had omgewisseld met zijn lesperiode kon hij het grootste gedeelte van zijn stage op locatie uitvoeren. De grootste uitdaging tijdens zijn stageperiode? Dat vond hij de uitdaging om te vinden wat er beter kon: “Is het persé beter wat ik heb bedacht en kan het wel beter? Wanneer ergens slijtage ontstaat is het duidelijk dat het veranderd moet worden maar er zijn ook delen van de machine die eigenlijk al goed lopen, dan is het een stuk lastiger om verbeterpunten te vinden. Dan ga je kijken of een onderdeel misschien simpeler kan. De manier van opbouwen aanpassen zodat eventuele meetfouten niet meer voor kunnen komen”.

Waardevolle stageperiode
Met nog een paar dagen te gaan tot het einde van zijn stage kijkt Sven terug op een waardevolle stageperiode. De begeleiding bij HGG was erg goed en niet geheel onbelangrijk, ook gezellig. Er was veel ruimte om te overleggen en een prettige werksfeer. Ook het werken aan een prototype vond Sven erg leuk, “Je hebt langer de tijd om aanpassingen uit te proberen waardoor je veel uitvoeriger kunt testen of iets werkt”.

Als afsluiter heeft Sven nog een mooie tip voor medestudenten: Vind je een bedrijf interessant, wacht dan niet tot je pas stage moet lopen maar kom alvast meer te weten over het bedrijf. Bezoek open dagen en neem alvast contact met ze op. Er zijn genoeg mooie bedrijven hier in de buurt, en een groot voordeel is dat je niet ver hoeft te reizen naar je stageplek.

➡️ Ook stage lopen bij een TechValley bedrijf? Check snel onze stagepagina!

Naam

Sven Paddenburg

Opleiding

Werktuigbouwkunde

Leerjaar

3

Bedrijf

HGG Profiling Equipment B.V.
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

Contact

Robin Appel

HGG Profiling Equipment B.V.

Wieringerwerf
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

andere studenten aan het woord

Wouter Nannings

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics.

Lees verder >

Demi Wiggermans

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en

Lees verder >

Boy Smit

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde

Lees verder >