Jeroen Groenveld

‘Bespreek vooraf wat de opdracht is, stel je vragen, dan kun je aan het begin van je stage meteen aan de slag.’

📣 Student aan het woord: Jeroen Groenveld 4e jaars student Technische Informatica

In februari 2021 begon Jeroen Groenveld aan zijn afstudeerstage bij JASA Packaging Solutions. Een van zijn klasgenoten had al eerder bij JASA stage gelopen en wees hem op de stagemogelijkheden bij dit leuke bedrijf.

Tijdens zijn eerste gesprek met JASA hebben ze samen goed gekeken welke opdracht geschikt zou zijn als afstudeerstage. Uiteindelijk heeft Jeroen onderzoek gedaan naar computer vision, ook wel beeldherkenning genoemd. Specifiek richtte het onderzoek zich op de hardware oplossingen voor het bepalen van de positie en mate van rotatie van ingepakte artikelen op de lopende band door de camera. Deze gegevens worden vervolgens doorgegeven aan de Pick en Place robot zodat deze precies weet wat hij moet doen.

Bij het hoogtepunt van zijn stage noemt Jeroen het testen van zijn onderzoeksoplossing. Het bouwen van een testsetting en uitproberen of zijn oplossing werkt. Dat de eerste test meteen succesvol was maakte het natuurlijk helemaal af. Uitdagingen tijdens zijn stageperiode waren er natuurlijk ook. “Ik had nog nooit met dit soort machines gewerkt. De grootste uitdaging vond ik het leren programmeren van de type machines die JASA gebruikt. Maar er zijn genoeg collega’s waar je terecht kunt met vragen. Dat vind ik heel fijn aan het werken bij JASA, de nuchtere en directe werksfeer en je bent heel vrij om te kiezen hoe je iets aan wil pakken.”

Tip voor medestudenten
Jeroen zijn tip voor andere studenten? Begin op tijd met het zoeken naar een stageplek! Je hoort het vaak maar je hebt de tijd echt nodig om een goede stageplek- en opdracht te vinden. Daarnaast geeft hij als tip om ervoor te zorgen dat de opdracht duidelijk is wanneer je begint met je stage. Bespreek vooraf wat de opdracht is, stel je vragen, dan kun je aan het begin van je stage meteen aan de slag.

In juni 2021 is Jeroen afgestudeerd. Lang zoeken naar zijn eerste baan na zijn opleiding was niet nodig, na een succesvolle stageperiode kon hij aan de slag als Software Engineer op de Research & Development afdeling binnen JASA!

➡️ Wil je ook aan de slag bij JASA? Er zijn nog een aantal stageplekken beschikbaar. Bekijk alle stageopdrachten op de bedrijfspagina van JASA.

Naam

Jeroen Groenveld

Opleiding

Technische Informatica

Leerjaar

4

Bedrijf

JASA Packaging
JASA Packaging Solutions produceert en levert verticale verpakkingsmachines voor de voedingsmiddelen industrie, met name voor aardappelen, groenten en fruit.

Contact

Hendrik van den Berg

JASA Packaging

Alkmaar
JASA Packaging Solutions produceert en levert verticale verpakkingsmachines voor de voedingsmiddelen industrie, met name voor aardappelen, groenten en fruit.

andere studenten aan het woord

Wouter Nannings

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics.

Lees verder >

Demi Wiggermans

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en

Lees verder >

Boy Smit

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde

Lees verder >