Julian Staphorsius en Timo Knoop

📣 Student aan het woord: Julian Staphorsius en Timo Knoop 3e jaars studenten Technische Informatica

Julian Staphorsius en Timo Knoop zitten in het derde jaar van de opleiding Technische Informatica aan Inholland Alkmaar. Tijdens het tweede semester van dit schooljaar zijn ze voor hun minor samen aan de slag gegaan bij HGG in Wieringerwerf.

Tijdens de kick-off van de minor presenteerde verschillende bedrijven hun bedrijfsopdracht aan de derdejaarsstudenten. De studenten konden vervolgens hun voorkeur voor een bedrijf en opdracht aangeven. Zo zijn Julian en Timo aan de slag gegaan met een opdracht over het automatisch lassen van materialen bij HGG. Voor Julian geen onbekend bedrijf, hij heeft al eerder stage gelopen bij de masters in 3D profileren in Wieringerwerf. De sfeer en mindset binnen het bedrijf en de vrijheid om taken zelf op te pakken trokken hem hierbij erg aan. Zijn keuze viel dan ook weer snel op de opdracht binnen HGG.

Van 2D naar 3D

Voor hun opdracht zijn Julian en Timo beide aan de slag gegaan met het automatisch lassen van materialen. Door gebruik van sensoren moet de lasrobot precies weten met welk materiaal het te maken heeft en waar de lasnaad moet komen. Een andere studentengroep heeft al eerder aan een opdracht rond deze techniek gewerkt. Julian en Timo hebben deze uitwerkingen verder opgepakt en gekeken naar de geschiktheid van de techniek. Zo zijn ze tot een nieuw idee gekomen voor het verwerken van de data uit de sensor en hoe je deze data omzet tot een 3D object. Tijdens de laatste fase van de opdracht zijn ze bezig geweest met het afronden van het schrijven van de code, zodat de 2D lijnmetingen omgezet kunnen worden naar een 3D object. Om vervolgens te kunnen testen of het ook daadwerkelijk werkt.

Wat ze andere studenten mee willen geven? Overleg vooraf met het bedrijf waar je een opdracht uit gaat voeren wat er allemaal nodig is om dit goed te kunnen doen. Dit maakt het makkelijker om je werkzaamheden goed in te richten en zo kun je direct van start. Voor deze opdracht zijn Julian en Timo deels thuis aan de slag gegaan en deels op locatie bij HGG. Omdat ze gebruik maken van bestaand materiaal en sensoren van HGG was het voor hen praktisch om de opdracht bij HGG uit te voeren. Inmiddels is er ook een robot van HGG aanwezig in het Fieldlab TechValley, in het Innovatielab van Inholland Alkmaar, waar studenten mee kunnen werken.

➡️ Wil jij ook stage lopen bij HGG of een van de andere aangesloten TechValley bedrijven? Kijk dan op onze stagepagina.

 

Naam

Julian Staphorsius en Timo Knoop

Opleiding

Technische Informatica

Leerjaar

3

Bedrijf

HGG Profiling Equipment B.V.
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

Contact

Robin Appel

HGG Profiling Equipment B.V.

Wieringerwerf
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

andere studenten aan het woord

Wouter Nannings

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics.

Lees verder >

Demi Wiggermans

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en

Lees verder >

Boy Smit

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde

Lees verder >