Demi Wiggermans

‘Durf ook een opdracht te doen waarvan je in eerste instantie niet helemaal weet waar het over gaat. Misschien vind je het net als ik wel heel leuk!’

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde

Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en is ze fulltime aan de slag bij HGG als Trainee. Een mooie kans die ze met beide handen heeft aangegrepen na het afronden van haar stageperiode.

In maart vorig jaar is Demi begonnen aan haar stage bij HGG. Door de toen geldige maatregelen was het voor haar een uitdaging om een goede stageplek te vinden, tot een docent haar in contact bracht met TechValley en de opdracht bij HGG. En dat is een fantastische keuze geweest geeft ze aan. Vol enthousiasme vertelt Demi over de leuke opdracht die ze heeft uitgevoerd bij een prachtig bedrijf.

Digitale Serviti, wat?
Voor haar stageopdracht is Demi aan de slag gegaan met digitale servitization. Het evalueren van de huidige service afdeling en deze opnieuw inrichten om de beste service te kunnen leveren. Daarbij heeft ze vooral gekeken naar de mogelijkheden voor data driven servitization. Welke digitale mogelijkheden zijn er om de service te verbeteren (en automatiseren) en wat kan HGG doen met de data en kennis die ze al bezitten? Om tot een strategisch plan te komen heeft Demi veel samengewerkt met de verschillende afdelingen binnen HGG. Om predictive maintenance, voorspelbaar onderhoud, toe te kunnen passen zijn er bijvoorbeeld sensoren op de machines nodig.

Tijdens het uitvoeren van haar stageopdracht is Demi er achter gekomen dat service wel een onderwerp is waar haar interesse ligt. Door het lezen van veel papers heeft ze veel kennis opgedaan over het onderwerp. Ze vindt het dan ook enorm leuk dat ze haar strategie tijdens haar traineeship ook kan implementeren. Het eerste deel van haar traineeship voert ze dan ook uit op de service afdeling en zo zal ze verschillende afdeling binnen HGG langsgaan om ervaring op te doen. Demi is de eerste Trainee bij HGG ooit, samen kijken ze hoe ze het programma zo effectief en leerzaam mogelijk in kunnen richten.

Haal een Technische Bedrijfskunde student in huis!
Demi haar tip voor andere studenten?: “Houd vol! Soms is het lastig en moet je jezelf blijven motiveren om door te gaan. Dan denk je dé oplossing gevonden te hebben maar blijkt het toch niet te werken. Durf ook een opdracht te doen waarvan je in eerste instantie niet helemaal weet waar het over gaat. Misschien vind je het net als ik wel heel leuk!”. Daarnaast wil ze technische bedrijven ook meegeven om na te denken over stages voor Technische Bedrijfskunde studenten, er zijn vaak niet veel stages beschikbaar terwijl het waardevolle inzichten op kan leveren.

➡️ Wil jij ook aan de slag bij een van de innovatieve machinebouwers in de regio? Kijk dan op onze stagepagina.

 

Naam

Demi Wiggermans

Opleiding

Technische Bedrijfskunde

Leerjaar

4

Bedrijf

HGG Profiling Equipment B.V.
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

Contact

Robin Appel

HGG Profiling Equipment B.V.

Wieringerwerf
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

andere studenten aan het woord

Wouter Nannings

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics.

Lees verder >

Boy Smit

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde

Lees verder >

Sven Paddenburg

📣 Student aan het woord: Sven Paddenburg 3e jaars student Werktuigbouwkunde Regelmatig reed Sven met de bus over de A7, uitkijkend op het pand van

Lees verder >