Boy Smit

‘De diversiteit vond ik erg leuk, ik heb van alle takken wat meegekregen’

📣 Student aan het woord: Boy Smit 3e jaars student Werktuigbouwkunde

Boy Smit wist op jonge leeftijd al dat hij wat in de techniek wilde doen. Na het bezoeken van meerdere open dagen kwam hij bij de opleiding Werktuigbouwkunde met afstudeerrichting Mechatronics en Robotics terecht aan de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels zit hij alweer in het derde jaar van zijn opleiding en is hij in februari gestart bij Rolan Robotics als stagiair.

Computer vision en knoflook
Voor het vinden van een passende stageopdracht is Boy zelf online op zoek gegaan naar bedrijven die zich bezighouden met robotica en automatization. Zo is hij bij Rolan Robotics terecht gekomen. Na het eerste contact is hij in Zwaag langs geweest om te kijken of het bedrijf bij hem past. Die tip wil hij andere studenten ook meegeven. Ga langs bij het bedrijf en proef de sfeer, zo kun je pas echt zien of het bedrijf bij jou past. Zijn stageopdracht staat in het teken van computer vision, en knoflook. Boy is binnen Rolan Robotics aan de slag gegaan met de vraag van Biesheuvel knoflook om het verwerken van knoflook te automatiseren. Een uitdagende opdracht omdat het om een natuurlijk product gaat met verschillende vormen en maten, geen knoflook is hetzelfde. Om de knoflook automatisch te kunnen verwerken moet gedetecteerd worden hoe de knoflook op de band ligt, zodat de robotarm weet hoe hij het object op moet pakken. Kortom; veel onderzoeken en programmeren maar vooral continue proberen en aanpassen. Aan het einde van zijn stageperiode geeft hij voorzichtig aan dat hij “denkt de oplossing wel aardig goed gevonden te hebben”.

Divers en uitdagend
Het is geen toeval dat Boy voor deze stageopdracht heeft gekozen. Door de maatregelen die toen golden kon zijn eerste stage niet doorgaan en heeft hij alvast een deel van zijn vierdejaars vakken gevolgd. Computer vision was daar één van. Zo is zijn interesse voor dit onderwerp gewekt en hij wilde zich hier graag verder in verdiepen. Naast zijn stageopdracht is Boy ook aan de slag gegaan met andere projecten in de werkplaats. Dit was voor hem ook een pluspunt: “De diversiteit vond ik erg leuk, ik heb van alle takken wat meegekregen. Zo kun je zelf goed ontdekken wat je wel en niet leuk vindt om te doen”. Voor zijn afstudeerstage weet hij ook al welke richting hij op wil, namelijk software. Of dat computer vision is weet hij nog niet maar het programmeren vindt hij erg interessant.

Boy is de eerste student die aan de slag is gegaan met dit project. Wil je ook meer leren over computer software en verder werken aan dit project? Dat kan! Neem contact op met Rolan Robotics, contactinformatie vind je hier.

Naam

Boy Smit

Opleiding

Werktuigbouwkunde

Leerjaar

3

Bedrijf

Rolan Robotics B.V.
Rolan Robotics is een onafhankelijke aanbieder van automatiseringsoplossingen met las- en handlingrobots voor bedrijven in de Benelux.

Contact

Rik Schuijt

Rolan Robotics B.V.

Zwaag
Rolan Robotics is een onafhankelijke aanbieder van automatiseringsoplossingen met las- en handlingrobots voor bedrijven in de Benelux.

andere studenten aan het woord

Wouter Nannings

📣 Student aan het woord: Wouter Nannings 3e jaars student Werktuigbouwkunde Van September 2021 tot begin februari dit jaar liep Wouter stage bij RR Mechatronics.

Lees verder >

Demi Wiggermans

📣 Student aan het woord: Demi Wiggermans 4e jaars student Technische Bedrijfskunde Inmiddels is Demi afgestudeerd aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Inholland Alkmaar en

Lees verder >

Sven Paddenburg

📣 Student aan het woord: Sven Paddenburg 3e jaars student Werktuigbouwkunde Regelmatig reed Sven met de bus over de A7, uitkijkend op het pand van

Lees verder >