XR demo room – Voorbereiden/bouwen van een applicatie voor ‘Service op Afstand’

Deze opdracht wordt uitgevoerd in de XR demo room in het Fieldlab TechValley

Het Fieldlab TechValley bevindt zich in het Innovatielab van Inholland Alkmaar. Studenten, lectoren en docenten werken hier samen met het bedrijfsleven aan innovatie projecten en opdrachten. Het Fieldlab beschikt over up-to-date faciliteiten en studenten hebben toegang tot actuele praktijkonderzoeksopdrachten en een netwerk met waardevolle bedrijven. Binnen Fieldlab TechValley wordt een flexibele XR demo room gebouwd waarin studenten en bedrijven kunnen experimenteren en leren op het gebied van o.a. AR en VR technologie. Hololenzen en andere technologie zijn beschikbaar in deze ruimte.

Opdracht

Je gaat aan de slag met het voorbereiden/bouwen van AR/VR applicaties voor ‘Service op Afstand’ (installatie, storingen en onderhoud aan machines, training) t.b.v. AR/VR ruimte in het fysieke fieldlab TechValley te Inholland. Het ontwikkelen van een werkmethode en een AR-programma om in de XR-demoroom toe te passen (vb. installatietraining voor een engineer of een onderhoudstraining voor een monteur). Het omzetten van 3D CAD tekeningen naar bruikbare visuals en bijbehorende materiaaleigenschappen knoppen in de software. Daarna het inzetten van een interface om deze informatie in te laden in vb. Hololens 2. Testen van het ontwikkelde AR-programma middels een machine/machinedeel in de demo room of op locatie bij het bedrijf. Daarnaast wordt de Demo room ook fysiek gebouwd.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar Cock Heemskerk, lector Robotica bij Inholland Alkmaar. Voor meer vragen kun je contact opnemen met Cock via cock.heemskerk@inholland.nl en 06 5134 0966.

Studierichting(en)
TI, TBK, WTB

Startdatum

September/ februari

Extra info

Stageopdracht

Bedrijf

Inholland Alkmaar

Contact

Cock Heemskerk

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

Inholland Alkmaar

Andere stages bij
Inholland Alkmaar
Inholland Alkmaar

XR Demo Room – Implementatie AR applicatie

Studierichting(en): TI, TBK, WTB
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
Inholland Alkmaar

Stageopdrachten Kijken met andere ogen

Studierichting(en): TBK, BIM, E, ME, TI
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
Inholland Alkmaar

Stageopdrachten Smart Farming

Studierichting(en): TI, WTB
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
Inholland Alkmaar

Stageopdrachten Fieldlab TechValley

Studierichting(en): E, I, TBK, TI, WTB
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht