Bedrijfsopdracht Fieldlab TechValley samen met onderzoeksgroep TOi

Het Fieldlab van TechValley vind je in het Innovatielab op de campus van Inholland Alkmaar. Hier werken studenten samen met lectoren en docenten aan onderzoeks- en innovatieprojecten aangeleverd door TechValley bedrijven. Je gaat op zoek naar oplossingen voor praktische vraagstukken vanuit het bedrijfsleven.

Binnen deze opdracht ga je aan de slag met het voorbereiden en bouwen van AR en VR applicaties voor ‘Service op Afstand’. Denk hierbij aan de installatie, het oplossen van storingen, onderhoud en machines en training op afstand. Voor deze opdracht kan je gebruik maken van de AR en VR ruimte in het Fieldlab TechValley (in het Innovatielab van Inholland Alkmaar).

Korte beschrijving van de opdracht

Het ontwerpen van een applicatie zodat 3D-tekeningen makkelijk kunnen worden ingelezen en zodat onder andere materiaaleigenschappen kunnen worden toegekend. Maar ook bijvoorbeeld reparatie-procesvolgorden kunnen worden toegevoegd. Omzetten van 3D-cad machine-tekeningen in een AR of VR applicatie, tbv service op afstand, om monteurs in te kunnen trainen. Hololenz, Oculus brillen etc. zijn aanwezig in het Fieldlab.

Wil je meer weten over de onderzoeksopdrachten die (deels) uitgevoerd worden in het Fieldlab van TechValley?  Neem contact op met lector Robotica Cock Heemskerk, zijn contactgegevens vind je hiernaast.

Het TechValley Fieldlab is medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Studierichting(en)
TBK, WTB, TI, INF

Startdatum

September/ februari

Extra info

Stageopdracht

Locatie

Fieldlab TechValley Alkmaar

Bedrijf

Inholland Alkmaar

Contact

Cock Heemskerk

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

Inholland Alkmaar

Andere stages bij
Inholland Alkmaar
Geen andere stages bij dit bedrijf.