Diverse stageopdrachten

Blue Heart maakt Thermo-akoestische motoren voor warmtepompen en Airco systemen. Als spin-out van TNO zijn zij bezig met de uitontwikkeling van het systeem. Dit doen ze samen met grotere fabrikanten uit de HVAC markt en TNO en installateurs.

Werkzaamheden binnen Blue Heart Energy bestaan uit het uit ontwikkelen van het systeem. Het proefdraaien in interne test faciliteiten, data generen en analyseren, ontwikkelen van de toeleveranciers en de benodigde onderdelen en de toepassing in de markt met installateurs en in huizen. Daarnaast moet het bedrijf zelf worden opgezet met betrekking tot marketing, processen en procedures, verkoop en aftersales, fabriek en assemblage werkzaamheden en logistiek en kwaliteit en veiligheidsprocessen.

Omschrijving van de opdracht

Binnen Blue Heart Energy (BHE) kun je aan de slag met verschillende opdrachten. Hieronder zijn een paar vermeld:

  • Het verder uit ontwikkelen van de (rubber) membraam (één van de patenten van BHE). Hierbij kan er gewerkt worden aan specifieke testopstellingen, censoren, data generen en analyseren en het optimaliseren van de vervolg stappen.
  • Test opstellingen opzetten en het ontwerp optimaliseren voor de air-bearing (lucht-lager) systemen voor de cilinders van de lineaire motor. In eerste instantie dient er correcte data gegenereerd te worden met de eerste ontwerpen. Vanuit daar wordt aan de optimalisatie gewerkt. Er zijn twee “driver test banken” beschikbaar waarin de werking kan worden gevalideerd.
  • Marketing: het opzetten van een compleet viraal marketingplan en eventueel bepaalde onderdelen optimaliseren, zoals website, LinkedIn etc.
  • Een deskstudie doen naar de haalbaarheid van een magneetvrije motor voor de toepassing binnen het Thermo akoestische systeem van Blue Heart.
  • ….

Dit doe je natuurlijk niet voor niets, voor je inzet ontvang je een maandelijkse vergoeding. Heb je vragen over de opdrachten of wil je weten wat er nog meer mogelijk is binnen Blue Heart? Neem contact op met Michiel Hartman, zijn contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
E (Elektrotechniek), WTB, TBK, TI, MK (Marketing), ME (Mechanical Engineering)

Startdatum

September/ februari

Locatie

Alkmaar

Bedrijf

Blue Heart Energy

Contact

Michiel Hartman

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

Blue Heart Energy

Alkmaar
Andere stages bij
Blue Heart Energy
Blue Heart Energy

Industrial Engineering

Studierichting(en): TBK
Startdatum: September/ februari
Alkmaar
Blue Heart Energy

Stage milieu impact

Studierichting(en): WTB
Startdatum: September/ februari
Alkmaar