Nieuwe productielijn (Technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde)

Cryoworld B.V. is een internationaal opererend hightech bedrijf waar innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel staan. We produceren RVS processystemen en producten voor extreem koude vloeistoffen, waaronder vloeibare helium en waterstof. Zo ontwikkelen wij systemen die het mogelijk maken om op vloeibare waterstof te rijden, varen of zelfs vliegen. Ons bedrijf staat bol van de innovatie en onze cryogene systemen vinden hun weg in de duurzame energie sector en naar gerenommeerde wetenschappelijke instellingen en hightech bedrijven wereldwijd.

Aanleiding van de opdracht

Cryoworld heeft een uniek concept voor flexibele cryogene transferleidingen ontwikkeld. Deze transferleidingen bestaan uit een flexibele binnenslang geïsoleerd met superisolatie die is omringd door een flexibele buitenslang die onder vacuüm wordt gebracht. Deze transferleidingen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het transport van vloeibaar aardgas (-162 °C) of voor het koelen van een supergeleidende kabel op -250 °C.

Het produceren van deze transferleidingen is momenteel nog handwerk en met de huidige productiemethode is de maximale lengte gelimiteerd. Om de fabricage te vereenvoudigen, de productie te versnellen en in de toekomst langere slangen te kunnen aanbieden is het nodig om tools voor de fabricage te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is een semi-automatische productielijn te ontwikkelen. Naast het onderzoek naar de op te zetten productielijn, zijn ook investering-, resources en tijd/implementatieplannen nodig. Gezien de uiteenlopende benodigde vaardigheden hebben we besloten om de opdracht in 2 delen op te delen, een werktuigbouwkundig en een bedrijfskundig deel.

Doel van de bedrijfskundige opdracht
Het maken van een business implementatieplan voor verkoop en productie van flexibele cryogene slangen.

Doel van de werktuigbouwkundige opdracht
De ontwikkeling van tools voor het vereenvoudigen van de fabricage voor flexibele cryogene slangen en subonderdelen van een semi-automatische productielijn.

Heb je interesse in de opdracht? Neem contact op met Gerhard Knol, zijn contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
TBK, WTB

Startdatum

September/ februari

Locatie

Wieringerwef

Bedrijf

Cryoworld B.V.

Contact

Gerhard Knol

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

Cryoworld B.V.

Wieringerwerf
Andere stages bij
Cryoworld B.V.
Geen andere stages bij dit bedrijf.