TechValley is officieel ‘Smart Industry Fieldlab’

Zo’n 70 deelnemers waren op 14 oktober tijdens het jaarevent van TechValley getuige van de uitreiking van de officiële Smart Industry Fieldlab plaquette aan TechValley. Theo Henrar, voorzitter van het Smart Industry programma Nederland, reikte het symbool uit aan het TechValley projectteam. “Hiermee is TechValley het 4e fieldlab in Noord-Holland Noord, waar ondernemers, onderzoekers en studenten samenwerken aan de technologie van de toekomst.”

Sinds de start in 2018 is TechValley uitgegroeid naar een netwerk van betekenis waarin bedrijven, onderzoekers en onderwijs stevig samenwerken aan versnellen van innovatie en uitwisselen van kennis. Ilse Zaal, gedeputeerde van Provincie Noord-Holland zet namens de provincie stevig in op deze technische sector: “We hebben geen tijd om langer te wachten. De krappe arbeidsmarkt vraagt om slimmere processen, maar ook om duurzaamheid. Dit soort netwerken zijn uitermate belangrijk voor onze economie en voor de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.”

Sandra Verweij, projectcoördinator van bureau Parbleu vertelde dat TechValley een duidelijke  focus en nieuwe pay-off heeft: Next Generation Machine Engineering. “De pay-off verwijst naar dat we werken aan de machines van de toekomst en aan een vakgebied van de toekomst, maar ook naar de nieuwe generatie technische talenten. En die talenten krijgen bij TechValley alle ruimte. Van de eerste lichting stagiaires en afstudeerders zijn inmiddels al meer dan 15 mensen aan het werk bij het bedrijf waar ze stage liepen.”

Het jaarevent stond ook vooral in het teken van de premières van de TechValley films. De hoofdvideo van TechValley geeft een indruk van de diversiteit van het netwerk, de deelnemers en de samenwerking. Daarnaast is van elke deelnemer een eigen video gemaakt waarin wordt ingezoomd op de projecten en innovaties waar het bedrijf zich mee bezig houdt. De video’s zijn te bekijken op het TechValley youtube kanaal. Als ludieke afsluiting van het jaarevent werden Oscars uitgereikt in de categorie beste film, beste hoofdrol, beste verhaal en beste TechValley ambassadeur. De winnaars Quest, Rolan Robotics, RR Mechatronics en HGG namen de Oscar trots in ontvangst.

Andere nieuwsartikelen

Begin september organiseerde TechValley een tweedaagse uitwisseling naar Nordrhein Westfalen in Duitsland. Dit op uitnodiging van Open Innovation City Bielefeld, dat in het hart van Industry 4.0 opereert. Daar werd uitgebreid kennisgemaakt met de owl maschinenbau en onder andere een...
Op 26 oktober, tijdens het jaarlijkse event van TechValley, werden de resultaten gepresenteerd van vier jaar vruchtbare samenwerking. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Voorbeelden hiervan zijn een verwachte totale omzetgroei van 129 miljoen euro en 151 extra banen voor de komende vier jaar.
Het stikstofprobleem in Nederland is groot, heel groot. De onlangs aangekondigde maatregelen zijn met name gericht op het uitkopen van boeren. Iets dat volgens Lise van Dijk, die haar onderzoek naar de stikstofreductie in Salland onlangs heeft afgerond, ook anders...