Studenten werktuigbouwkunde aan de slag met vlechtmachine van Holland Mechanics

Begin deze maand zijn 60 tweedejaars studenten van Inholland begonnen met hun opdracht om technische oplossingen te maken voor de vlechtmachine van Holland Mechanics. De studenten volgen de opleiding Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar. Na de theoretische en praktische basis van het eerste jaar is het nu tijd om hun kennis te verdiepen en de geleerde theorie in praktijk toe te passen. De vlechtmachine van Holland Mechanics staat in het Innovatielab van Inholland opgesteld.

Het eerste team van vier studenten – met de toepasselijke naam Banden(op)lichters – werkt aan een oplossing voor productiemedewerkers die met de machine werken. Op dit moment is de vlechtmachine niet in hoogte verstelbaar. Voor de productiemedewerkers betekent dit dat de machine niet op ideale hoogte gebracht kan worden voor hun eigen lengte. Het team moet een ontwerpvoorstel maken om ervoor te zorgen dat de vlechtmachine in hoogte verstelbaar wordt.

In totaal gaan 60 studenten met de machine aan de slag, verdeeld in groepjes van vier. Holland Mechanics heeft meerdere vraagstukken geformuleerd waar de studenteams aan kunnen werken. Zo wordt er door andere groepen bijvoorbeeld gezocht naar nieuwe oplossingen voor het logistieke aan- en afvoer van de velgen die in de vlechtmachine worden gemaakt. Als de studenten met goede en betaalbare oplossingen komen zal Holland Mechanics de adviezen ook daadwerkelijk in de praktijk toepassen.

Naast de Werktuigbouwkunde opdrachten zijn er ook twee opdrachten voor studenten Informatica geformuleerd.  De ene opdracht behelst het toepassen van cameradetectie om de afmetingen van het ventielgat in de velgen te detecteren. Bij de tweede opdracht gaat het om productherkenning van de wielen zodat het juiste wieltype uit een set van wielen gekozen wordt. De intentie is om dit proces uiteindelijk volledig te automatiseren.

De vlechtmachine van Holland Mechanics is de eerste machine in het Innovatielab waar nu concreet opdrachten op worden uitgevoerd. Zeven andere TechValley bedrijven hebben apparatuur of machines voor het Innovatielab toegezegd of inmiddels geleverd, waaronder specialistische camera’s (ZTI, Total Productivity), een robot of robotarm (HGG), een mestrobot (JOZ) en een besturingspaneel ten behoeve van een modulaire bouw (JASA). Klaar om actief voor de TechValley onderzoeksopdrachten ingezet te worden.

➤ Lees hier meer over de plaatsing van de eerste machines bij Inholland op 15 januari jl.
➤ Lees hier het verhaal van TechValley partner Holland Mechanics

 

Betrokken bedrijven:

Andere nieuwsartikelen

Op 21 juni verzamelt een groep studenten, docenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven zich in het Innovatielab van Inholland voor een bijzonder evenement. Studenten Werktuigbouwkunde uit het 3e jaar, die deelnemen de minor Industriële Automatisering, sluiten hun minor af met...
Voor de ruim 50 bij TechValley aangesloten innovatieve, Noord-Hollandse maakbedrijven zijn nieuwe Smart Industry technologieën zoals robotica, sensoriek en Augmented Reality van groot belang om hun concurrentiepositie te behouden en uit te bouwen. Deze bedrijven hebben behoefte aan kennis over...
Machinebouwers uit Noord-Holland werken samen aan innovatieprojecten met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en provincie Noord-Holland. Het subsidieproject TechValley is inmiddels afgerond met zeer mooie resultaten. Het cluster heeft haar bestaansrecht de afgelopen vier jaar zeker...