JOZ lanceert baanbrekende stikstofkraker

Op 25 augustus lanceert JOZ de baanbrekende stikstofkraker en bijbehorende separator. Met deze circulaire oplossingen kunnen veehouders op hun eigen erf tot 80 procent stikstof reduceren zónder hun veestapel te hoeven inkrimpen. De stikstofkraker en separator zijn 2 van de 5 innovaties die de mestverwerkingspecialist dit jaar op de markt brengt.

Regels, regels, en nog meer regels. Voor veehouders wordt het door de veranderende wet- en regelgeving steeds lastiger om te ondernemen. Dat brengt zorgen over de toekomst met zich mee. De huidige situatie raakt niet alleen de veehouder zelf, maar ook gezinnen en mogelijke opvolgers. ‘Daarom hebben wij een stikstofkraker ontwikkeld waarmee veehouders op hun eigen erf tot wel 80% stikstof en methaan kunnen reduceren’, zegt Arend Kuperus, CEO van JOZ.

Besparing van minstens €22.000 per jaar
De stikstofkraker is het resultaat van jaren ontwerpen, ontwikkelen en testen. Naast dat het systeem een positief effect heeft op het milieu, is het ook goed voor de portemonnee van de boer. ‘Bij 150 koeien lopen de baten op tot ruim € 22.000 per jaar. En bij 300 koeien tot wel € 66.000 per jaar’, legt Kuperus uit.

Circular farming
JOZ richt zich al meer dan 75 jaar op oplossingen voor het verplaatsen van mest. Met de nieuwe productinnovaties van dit jaar komt daar verandering in. Kuperus: ‘Vanuit onze visie op circular farming gaan we dieper de keten in en ontwikkelen we producten waarmee ondernemers van mest een waardevol product kunnen maken’.

‘Onze oplossingen vormen op elk moment van de dag een schakel in het leven van de koe’, zegt Kuperus. ‘Ondernemers hoeven hierdoor uiteindelijk minder kunstmest aan te voeren. Ze produceren het zelf en passen het toe op het land. Het resultaat daarvan heeft een positief effect op het milieu én dus ook het financiële plaatje.’

Mis het niet
Op 25 augustus publiceert Boerenbusiness TV een interview met de CEO van JOZ. In deze video legt hij uit hoe de stikstofkraker werkt en wat het je op kan leveren.

Nieuwsgierig geworden? Op 25 augustus komen de producten officieel op de markt en maakt JOZ de details bekend. De 3 andere productlanceringen vinden plaats in oktober, december en januari 2021.

Kijk op www.joz.nl/2020 voor meer informatie en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

‌Bron: Boerenbusiness

Betrokken bedrijven:

Andere nieuwsartikelen

Begin september organiseerde TechValley een tweedaagse uitwisseling naar Nordrhein Westfalen in Duitsland. Dit op uitnodiging van Open Innovation City Bielefeld, dat in het hart van Industry 4.0 opereert. Daar werd uitgebreid kennisgemaakt met de owl maschinenbau en onder andere een...
Op 26 oktober, tijdens het jaarlijkse event van TechValley, werden de resultaten gepresenteerd van vier jaar vruchtbare samenwerking. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Voorbeelden hiervan zijn een verwachte totale omzetgroei van 129 miljoen euro en 151 extra banen voor de komende vier jaar.
Het stikstofprobleem in Nederland is groot, heel groot. De onlangs aangekondigde maatregelen zijn met name gericht op het uitkopen van boeren. Iets dat volgens Lise van Dijk, die haar onderzoek naar de stikstofreductie in Salland onlangs heeft afgerond, ook anders...