Ilse Zaal bezoekt bedrijven van TechValley 

Ilse Zaal, gedeputeerde Economie bij provincie Noord-Holland bezocht op woensdag 30 maart samen met een aantal beleidsadviseurs van de provincie, twee TechValley bedrijven: JASA Packaging Solutions en JOZ. Zij wilden graag met eigen ogen de voortgang van de projecten zien.  

Met trots lieten Eduard de Haan en Natasja Boekel van JASA en Richard Paardekoper en Arend Kuperus van JOZ hun bedrijf zien en de innovaties die zij binnen het TechValley EFRO project hebben gedaan. Bij JASA werd de nieuwste generatie machines getoond en bij JOZ kwam bij de rondleiding nieuwe technologie zoals de stikstofkraker aan bod.  

Ilse Zaal was onder de indruk van de stappen die beide bedrijven hebben gemaakt: ‘’Noord-Holland Noord is koploper in het maken van innovatieve machines. Of het nu gaat om robots voor stalreiniging of verpakkingsmachines, hier gebeurt het.” 

Betrokken bedrijven:

Andere nieuwsartikelen

Begin september organiseerde TechValley een tweedaagse uitwisseling naar Nordrhein Westfalen in Duitsland. Dit op uitnodiging van Open Innovation City Bielefeld, dat in het hart van Industry 4.0 opereert. Daar werd uitgebreid kennisgemaakt met de owl maschinenbau en onder andere een...
Op 26 oktober, tijdens het jaarlijkse event van TechValley, werden de resultaten gepresenteerd van vier jaar vruchtbare samenwerking. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Voorbeelden hiervan zijn een verwachte totale omzetgroei van 129 miljoen euro en 151 extra banen voor de komende vier jaar.
Het stikstofprobleem in Nederland is groot, heel groot. De onlangs aangekondigde maatregelen zijn met name gericht op het uitkopen van boeren. Iets dat volgens Lise van Dijk, die haar onderzoek naar de stikstofreductie in Salland onlangs heeft afgerond, ook anders...