Menu

Stage: SFC implementatie ondersteuning (2e jaars)
Studierichting 
‌TBK

Het bedrijf 
‌JASA Packaging Solutions BV. produceert en levert verticale en horizontale verpakkingsmachines voor de voedingsmiddelenindustrie / voedselverwerkers (m.n. aardappelen, groenten, fruit, vlees, vis, tapas, snacks) en richt zich op het ontwerp van verpakkingen van papier en het ontwerp van met minder verpakkingsmateriaal.
Nederland loopt voorop in (het verpakken van) gesneden groenten en de groeipotentie in het buitenland is enorm groot. In 2019 is heeft JASA zich gevestigd in de VS en in de zomermaanden 2020 werd de vestiging in Duitsland opgestart.

De opdracht
‌Deze opdracht draait om change management.
De student helpt bij de implementatie van Shop Floor Control (SFC) software in de afdeling assemblage. Deze afdeling werkte daarvoor met papieren instructies, tekeningen, etc. Nu staat al deze informatie (en meer) op schermen op de werkplek. Er zal de nodige uitleg, opleiding, begeleiding, maar ook finetuning nodig zijn om deze implementatie tot een succes te maken. Jouw rol is het begeleiden van dit proces.

Korte beschrijving van de aanleiding voor de opdracht 
‌Jasa wil meer rendement halen uit haar ERP systeem. Dit betekent dat het systeem beter getuned moet worden naar de behoefte van de gebruikers, maar ook dat de best practices van de organisatie via het systeem door de medewerkers moeten worden gebruikt. Een interessante evenwichtskunst die het nodige verandermanagement met zich meebrengt.

Contactgegevens 
‌Jolanda Boerman-Geels (HR)
‌Tel: 072 561 27 00
‌E-mail: j.boermangeels@jasa.nl

Walter van Geel
Programmamanager‌
Edith Helsdingen
Projectondersteuner
José Laan
Projectleider
Sandra Verweij
Projectleider
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
‌Bergerweg 200
‌1817 MN Alkmaar‌
072 519 57 74
info@nhn.nl