Menu

Stage: Het uitwerken van een Planning model (3-4 jaars)
Studierichting 
‌TBK

Het bedrijf 
‌JASA Packaging Solutions BV. produceert en levert verticale en horizontale verpakkingsmachines voor de voedingsmiddelenindustrie / voedselverwerkers (m.n. aardappelen, groenten, fruit, vlees, vis, tapas, snacks) en richt zich op het ontwerp van verpakkingen van papier en het ontwerp van met minder verpakkingsmateriaal.
Nederland loopt voorop in (het verpakken van) gesneden groenten en de groeipotentie in het buitenland is enorm groot. In 2019 is heeft JASA zich gevestigd in de VS en in de zomermaanden 2020 werd de vestiging in Duitsland opgestart.

De opdracht
‌De planning van orders voor machines gebeurt met een horizon van 10+ weken, voor modules met ca 6 weken. Intussen lekt de capaciteit weg door bv ziekte of vakantie, zit er variatie in de efficiency van de medewerkers, is de vloer ruimte beperkt, kan niet iedereen elk type werk doen, vereisen sommigen machines veel meer tijd dan gepland, etc., etc.

Jouw opdracht is het uitwerken van een model dat rekening houdt met al deze variabelen, en ook met de mate waarin er rekening mee gehouden moet worden en waarom.

Korte beschrijving van de aanleiding voor de opdracht 
De afdeling werkvoorbereiding van Jasa is verantwoordelijk voor de planning van de orders. Hierbij moet dus rekening gehouden worden met de beschikbare capaciteit, eventueel aangevuld met een flexibele schil. Dat is soms lastig, want er zijn allerlei redenen waarom geplande capaciteit toch niet beschikbaar is of juist meer dan verwacht nodig is.

Contactgegevens 
‌Jolanda Boerman-Geels (HR)
‌Tel: 072 561 27 00
‌E-mail: j.boermangeels@jasa.nl

Walter van Geel
Programmamanager‌
Edith Helsdingen
Projectondersteuner
José Laan
Projectleider
Sandra Verweij
Projectleider
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
‌Bergerweg 200
‌1817 MN Alkmaar‌
072 519 57 74
info@nhn.nl