Menu

Stage: Het ontwerpen van robotcellen en robotlijnen
Studierichting
‌TI

Het bedrijf
JASA Packaging Solutions produceert verticale en horizontale verpakkingsmachines en -lijnen voor zowel aardappelen, groente en fruit als voor vlees, vis, tapas en snacks. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten verpakkingen voor tomaten (zoals shakers en trays), verpakkingen voor maaltijdsalades en papieren zakverpakkingen voor aardappelen.

JASA heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en heeft daarom haar focus op:
➤ Het reduceren van verpakkingsmateriaal
➤ Het gebruik van recyclebaar materiaal.

Nederland loopt voorop in (het verpakken van) gesneden groenten, waardoor de groeipotentie voor Nederlandse bedrijven in het buitenland enorm groot is. JASA vestigde zich in 2019 in de VS en in de zomer van 2020 startte ze haar vestiging in Duitsland.

De opdracht
JASA wil voorloper blijven in de verpakkingsindustrie en werkt momenteel aan een nieuw project: het ontwerpen van robotcellen en robotlijnen.

Dit project bestaat uit verschillende onderdelen, zoals:
➤ Een hoofd robotcel
➤ Een aanbouwcel
➤ Een planomagazijn
➤ Een denester voor trays
➤ Een verenkel systeem voor sachets
➤ Een vision systeem en
➤ Diverse verwisselbare grippers

Met dit project wilt JASA een revolutionaire en innovatieve machine in de markt zetten: een machine met autonome besturing die decentraal wordt aangestuurd vanuit de robotcel.

Een van de belangrijkste elementen van deze revolutionaire machine is het dashboard. Dit dashboard een cruciaal onderdeel van het project om:
➤ De data toegankelijk te maken voor onze Service afdeling
➤ Rapportages uit te kunnen lezen
➤ De data te kunnen gebruiken voor predictive maintenance

Voor de ontwikkeling, implementatie en het beheer van data zoekt JASA een afstudeerstagiair die aan het JASA dashboard gaat werken.

De data waar je mee werkt is afkomstig uit verschillende sensoren, die bijvoorbeeld de temperaturen, de druk en het aantal slagen meten. De data wordt uit de machine gehaald en in de cloud opgeslagen.

De volgende taken maken deel uit van het afstudeerproject:
➤ Het inventariseren van de data die interessant is om uit de machine te halen voor Overall Equipment Effectiveness (OEE), Total Cost of Ownership (TCO) en Predictive Maintenance (PM)
➤ Het dashboard configureren en programmeren, waaronder de weergave, en het analyseren en monitoren van operationele data
➤ Onderzoek doen naar cloud service provider platforms en advies geven welk platform de beste oplossing is

Bij dit project werk je nauw samen met onze Software Engineer om te programmeren. De database wordt geprogrammeerd in HTML5/ Javascript. Verder krijg je input van onze grafisch ontwerper om het JASA design toe te passen.

De machines worden volledig geassembleerd en getest in de werkplaats, waardoor je volledige interactie hebt met het eindproduct; het dashboard waar jij aan gewerkt hebt. Je ziet wat je programmeert!

En verder:
De stagevergoeding bedraagt €400 per maand
Aan het eind ontvangen we het verslag dat je over je afstudeeropdracht, het dashboard, schrijft

Wie ben jij?
Je hebt zin om aan de slag te gaan. Je bent leergierig, enthousiast en niet bang om eigen ideeën in te brengen. Van software en programmeren gaat je hart sneller kloppen en je kunt niet wachten om in de praktijk data onder de loep te nemen.
Bij JASA word je betrokken bij het proces en leer je alle kanten van het bedrijf en het vak kennen. Zo kun je je tijdens je stageperiode enorm ontwikkelen, en dat zie jij wel zitten.

En verder:
➤ Heb je een positieve instelling
➤ Samenwerken vind je leuk, maar je kunt ook zelfstandig werken
➤ Heb je zin om dit project samen met ons tot een geslaagd einde te brengen

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met ons. We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv. Ook kun je ons bereiken als je vragen hebt.

Contactgegevens
‌Jolanda Boerman-Geels (HR)
Tel: (0)72 561 27 00
Email: j.boermangeels@jasa.nl
Walter van Geel
Programmamanager‌
Edith Helsdingen
Projectondersteuner
José Laan
Projectleider
Sandra Verweij
Projectleider
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
‌Bergerweg 200
‌1817 MN Alkmaar‌
072 519 57 74
info@nhn.nl