Upgraden van een autonoom voertuig

JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij. Met hun mobiele robots en mechanische producten behoren zij wereldwijd tot de top. JOZ innoveert voortdurend, hun smart oplossingen worden wereldwijd toegepast. Met hun connected mest-en voeraanschuifrobots en door slimme klantinterfaces, ontzorgen zij de gebruikers van hun producten en bouwen ze aan de Stal van de Toekomst.

Deze opdracht wordt deels uitgevoerd in het Fieldlab TechValley

De uitvoering van de opdracht vindt voornamelijk plaats bij JOZ op locatie, maar ook 1 of 2 dagen per week bij het Fieldlab TechValley in Alkmaar, waar ook begeleiding aanwezig is. Daar werk je samen met andere studenten verder aan jouw eigen opdracht, wissel je kennis uit en help je elkaar verder in je onderzoek.

Het Fieldlab TechValley bevindt zich in het Innovatielab van Inholland Alkmaar. Studenten, lectoren en docenten werken hier samen met het bedrijfsleven aan innovatie projecten en opdrachten. Het Fieldlab beschikt over up-to-date faciliteiten en studenten hebben toegang tot actuele praktijkonderzoeksopdrachten en een netwerk met waardevolle bedrijven.

Opdracht

Verbeteren en uitbreiden van het scanvoertuig voor stalmetingen met sensor fusion technologie. Het bestaande scanvoertuig voor stalmetingen moet worden verbeterd en uitgebreid met sensor fusion-technologie om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de metingen te verbeteren. Dit omvat het ontwerp, de berekening en de bouw van de upgrades voor het voertuig (aandrijving, besturing, sensoren, enz.) en het testen van het voertuig in een te scannen ruimte.

Aanleiding van de opdracht

Binnen het Fieldlab wil JOZ een proefopstelling o.b.v. de nieuwe navigatietechnologie ontwikkelen, waarbij het zich vooral richt op het ontwikkelen en bewijzen van het principe van de benodigde sensor-technologie in combinatie met de managementsoftware.

Concreet wordt gedacht aan de ontwikkeling van een (reinigings)robot in combinatie met een navigatiesysteem o.b.v. visiontechiek en een management-softwaresysteem om de te reinigen locatie in kaart te brengen. Om tot een werkend prototype te kunnen komen zullen verschillende technische uitdagingen moeten de reinigingsrobot zal worden uitgerust met visiontechniek. Echter, is visiontechnologie niet goed werkbaar in een stalomgeving, waarbij sprake is van een natte en vieze werkomgeving. Er zal moeten worden gezorgd dat de sensoren ten alle tijden werken.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar Matthijs Bos en Joep Tummers door een mail te sturen naar personeel@joz.nl. Voor meer vragen kun je ook altijd telefonisch contact opnemen, de contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
TI, WTB

Startdatum

September/ februari

Extra info

Stageopdracht

Bedrijf

JOZ B.V.
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.

Contact

Matthijs Bos / Joep Tummers

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

JOZ B.V.

Westwoud
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.
Andere stages bij
JOZ B.V.
JOZ B.V.

Autonoom laten rijden van een stalvoertuig

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Software ontwikkelen voor het omzetten van 3D-scan naar 2D-plattegrond

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D RFID Transponder SLAM

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D ROS 2 Architectuur

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht