Ontwikkeling universeel robot platform (keuze simulatie software)

Sinds 1985 is HGG wereldleider op het gebied van robot-snijoplossingen voor de zware metaalindustrie, met machines geïnstalleerd over de hele wereld om automatisch metalen profielen 3D te snijden. De automatische snijmachines van HGG worden veelvuldig gebruikt om zeer grote stalen constructies te fabriceren, zoals bijv. het London Eye, waarbij de productiviteit, nauwkeurigheid en flexibiliteit steeds belangrijker wordt. HGG heeft wereldwijd klanten in de offshore, procesindustrie, staalbouw en scheepsbouw.

Deze opdracht wordt deels uitgevoerd in het Fieldlab TechValley

De uitvoering van de opdracht vindt voornamelijk plaats bij HGG op locatie, maar ook 1 of 2 dagen per week bij het Fieldlab TechValley in Alkmaar, waar ook begeleiding aanwezig is. Daar werk je samen met andere studenten verder aan jouw eigen opdracht, wissel je kennis uit en help je elkaar verder in je onderzoek.

Het Fieldlab TechValley bevindt zich in het Innovatielab van Inholland Alkmaar. Studenten, lectoren en docenten werken hier samen met het bedrijfsleven aan innovatie projecten en opdrachten. Het Fieldlab beschikt over up-to-date faciliteiten en studenten hebben toegang tot actuele praktijkonderzoeksopdrachten en een netwerk met waardevolle bedrijven.

Omschrijving van de opdracht

HGG maakt gebruik van Coppelia Sim. De vraag is of dit pakket nog steeds de juiste keuze is voor HGG. Onderdeel van deze opdracht is een quick scan (wat is er nu en hoe wordt het gebruikt) en dit te toetsen aan de eisen die door HGG gesteld worden om snel en eenvoudig simulaties te bouwen en te integreren in de software. Een passend advies met een plan van aanpak zou een mooi resultaat zijn van deze opdracht.

Dit project maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van een nieuw universeel robot platform door HGG, waarbij de nieuwste technieken worden ingezet. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan in verschillende software richtingen:  verbinding met CAD systemen, Motion control, 3D simulatie en Gebruikersinterfaces.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar Robin Appel, contactgegevens vind je hiernaast. Voor vragen kun je ook altijd telefonisch contact opnemen.

Studierichting(en)
TI, WTB

Startdatum

september 2022

Bedrijf

HGG Profiling Equipment B.V.
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.

Contact

Robin Appel

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

HGG Profiling Equipment B.V.

Wieringerwerf
HGG is gespecialiseerd in het geautomatiseerd snijden van driedimensionale vormen aan metalen buizen, balken en andere profielen.
Andere stages bij
HGG Profiling Equipment B.V.
HGG Profiling Equipment B.V.

Ontwikkeling universeel robot platform (faces en 3D-model)

Studierichting(en): TI, WTB
Startdatum: september 2022