Ontwerpen en bouwen scanvoertuig

JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij. Met hun mobiele robots en mechanische producten behoren zij wereldwijd tot de top. JOZ innoveert voortdurend, hun smart oplossingen worden wereldwijd toegepast. Met hun connected mest-en voeraanschuifrobots en door slimme klantinterfaces, ontzorgen zij de gebruikers van hun producten en bouwen ze aan de Stal van de Toekomst.

Deze opdracht wordt deels uitgevoerd in het Fieldlab TechValley

Het Fieldlab TechValley bevindt zich in het Innovatielab van Inholland Alkmaar. Studenten, lectoren en docenten werken hier samen met het bedrijfsleven aan innovatie projecten en opdrachten. Het Fieldlab beschikt over up-to-date faciliteiten en studenten hebben toegang tot actuele praktijkonderzoeksopdrachten en een netwerk met waardevolle bedrijven. Deze onderzoeksopdracht van JOZ wordt deels uitgevoerd in het Fieldlab bij Inholland Alkmaar en deels op locatie bij JOZ in Westwoud.

Opdracht

Jij gaat aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een scanvoertuig ten behoeve van stalinmeting. Om het scannen van een ruimte/stal te kunnen realiseren is er een autonoom rijdend voertuig nodig. Binnen deze opdracht ga je aan de slag met het ontwerpen, berekenen en bouwen van dit robuuste voertuig (aandrijving, besturing, start-stop, stabiele camerapositie ect.) en het “droog” oefenen in een te scannen ruimte.

Aanleiding van de opdracht

Binnen het Fieldlab wil JOZ een proefopstelling o.b.v. de nieuwe navigatietechnologie ontwikkelen, waarbij het zich vooral richt op het ontwikkelen en bewijzen van het principe van de benodigde vision-technologie in combinatie met de managementsoftware. Je werkt gelijktijdig met een ander student aan deze opdracht die aan de slag gaat met het navigatiesysteem.

Concreet wordt gedacht aan de ontwikkeling van een (reinigings)robot in combinatie met een navigatiesysteem o.b.v. visiontechiek en een management-softwaresysteem om de te reinigen locatie in kaart te brengen. Om tot een werkend prototype te kunnen komen zal de reinigingsrobot uitgerust moeten worden met visiontechniek. Echter, is visiontechnologie niet goed werkbaar in een stalomgeving, waarbij sprake is van een natte en vieze werkomgeving. Er zal moeten worden gezorgd dat de camera’s ten allen tijde goed zicht hebben.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar Cock Heemskerk, lector Robotica bij Inholland Alkmaar. Voor meer vragen kun je contact opnemen met Cock via cock.heemskerk@inholland.nl en 06 5134 0966.

Studierichting(en)
I, TI, WTB

Startdatum

September/ februari

Extra info

Stageopdracht

Bedrijf

JOZ B.V.
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.

Contact

Matthijs Bos

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

JOZ B.V.

Westwoud
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.
Andere stages bij
JOZ B.V.
JOZ B.V.

Software ontwikkelen voor het omzetten van 3D ruimte naar 2D plattegrond

Studierichting(en): I, ME, TI
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D RFID Transponder SLAM

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D ROS 2 Architectuur

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht