Autonoom laten rijden van een stalvoertuig

JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij. Met hun mobiele robots en mechanische producten behoren zij wereldwijd tot de top. JOZ innoveert voortdurend, hun smart oplossingen worden wereldwijd toegepast. Met hun connected mest-en voeraanschuifrobots en door slimme klantinterfaces, ontzorgen zij de gebruikers van hun producten en bouwen ze aan de Stal van de Toekomst.

Deze opdracht wordt deels uitgevoerd in het Fieldlab TechValley

De uitvoering van de opdracht vindt voornamelijk plaats bij JOZ op locatie, maar ook 1 of 2 dagen per week bij het Fieldlab TechValley in Alkmaar, waar ook begeleiding aanwezig is. Daar werk je samen met andere studenten verder aan jouw eigen opdracht, wissel je kennis uit en help je elkaar verder in je onderzoek.

Het Fieldlab TechValley bevindt zich in het Innovatielab van Inholland Alkmaar. Studenten, lectoren en docenten werken hier samen met het bedrijfsleven aan innovatie projecten en opdrachten. Het Fieldlab beschikt over up-to-date faciliteiten en studenten hebben toegang tot actuele praktijkonderzoeksopdrachten en een netwerk met waardevolle bedrijven.

Opdracht

Implementeren van de 2D-plattegrond in de software van het scanvoertuig en het autonoom laten rijden van de Automated Guided Vehicle (AGV) in de stal. Deze opdracht omvat het integreren van de 2D-plattegrond in de software van het scanvoertuig en het autonoom laten rijden van de AGV in de stal op basis van deze plattegrond. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met de veiligheidsaspecten van het voertuig en de omgeving. Er moet bijvoorbeeld worden gezorgd voor obstakeldetectie en noodstopvoorzieningen om ongevallen te voorkomen. Daarnaast moet de AGV op een efficiënte en gecontroleerde manier door de stal kunnen rijden om de gewenste metingen uit te voeren. Een belangrijk aspect van deze opdracht is dan ook het testen en valideren van het autonome rijden en de veiligheidsmaatregelen.

Aanleiding van de opdracht

Binnen het Fieldlab wil JOZ een proefopstelling o.b.v. de nieuwe navigatietechnologie ontwikkelen, waarbij het zich vooral richt op het ontwikkelen en bewijzen van het principe van de benodigde sensor-technologie in combinatie met de managementsoftware.

Concreet wordt gedacht aan de ontwikkeling van een (reinigings)robot in combinatie met een navigatiesysteem o.b.v. visiontechiek en een management-softwaresysteem om de te reinigen locatie in kaart te brengen. Om tot een werkend prototype te kunnen komen zullen verschillende technische uitdagingen moeten de reinigingsrobot zal worden uitgerust met visiontechniek. Echter, is visiontechnologie niet goed werkbaar in een stalomgeving, waarbij sprake is van een natte en vieze werkomgeving. Er zal moeten worden gezorgd dat de sensoren ten alle tijden werken.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar Matthijs Bos en Joep Tummers door een mail te sturen naar personeel@joz.nl. Voor meer vragen kun je ook altijd telefonisch contact opnemen, de contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
I, TI

Startdatum

September/ februari

Extra info

Stageopdracht

Bedrijf

JOZ B.V.
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.

Contact

Matthijs Bos / Joep Tummers

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

JOZ B.V.

Westwoud
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.
Andere stages bij
JOZ B.V.
JOZ B.V.

Upgraden van een autonoom voertuig

Studierichting(en): TI, WTB
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Software ontwikkelen voor het omzetten van 3D-scan naar 2D-plattegrond

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D RFID Transponder SLAM

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D ROS 2 Architectuur

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht