Nieuw compact elektromotor ontwerp in een hijslier

Het bedrijf

KenzFigee is een toonaangevend bedrijf in het ontwerpen, bouwen en het onderhoud van hijs- en hefsystemen. Het bedrijf is opgericht in 1836 en heeft al meer dan 4500 kranen ontworpen en gebouwd voor de offshore- en havenindustrie. Alle kranen voldoen aan de specifieke behoeften van de klant en zijn bestand tegen de meest uitdagende omstandigheden. De offshore kranen van KenzFigee zijn dan ook wereldwijd bekend.

Met tientallen jaren ervaring, focus op innovatie en oog voor klantwensen en -eisen bouwt KenzFigee betrouwbare kranen met concurrerende levenscycluskosten. Het bedrijf blijft constant groeien en ontwikkelen, met als doel om voorloper op het gebied van industriële ontwikkelingen te blijven.

Als je stage loopt bij KenzFigee kom je in een internationaal bedrijf terecht. Het team bestaat uit zo’n 90 professionals en is enthousiast en gedreven; innovatie zit in de genen. Ook zet iedereen graag een extra stap voor de klant.

De opdracht

Windturbines worden steeds groter en tijdens onderhoud moeten er steeds grotere componenten worden vervangen. Hiervoor is een hijskraan nodig. KenzFigee bouwt hijskranen die bovenop een windturbine worden geassembleerd. Het is van belang dat alle componenten zo licht mogelijk zijn. Ook de hijslier met de elektromotoren moet op dieet.

Voor de hijskranen bovenop windturbines zijn wij opzoek naar een compact elektromotor ontwerp waarbij meerdere kortsluitanker motoren worden gecombineerd in één aandrijving. Permanent magneet motoren kunnen worden gekozen, maar heeft niet de voorkeur. Het gaat om een nieuw motor combinatie ontwerp waarbij haalbaarheid, thermische berekeningen cruciale onderdelen zijn. De mogelijkheden om elektrische motoren te plaatsen op windturbine is minimaal. Elke centimeter telt.

Dit is een echte R&D opdracht waarbij creativiteit vereist is. Onderzoeken, overleg met leveranciers, mogelijkheden doornemen met stakeholders. Plussen en minnen afwegen, een echte uitdaging

Wie ben jij?

Je staat te springen om aan de slag te gaan met technische uitdagingen. Je bent leergierig, enthousiast en niet bang om eigen ideeën in te brengen.

Bij KenzFigee word je betrokken bij het proces en leer je alle kanten van het bedrijf en het vak kennen. Je hebt de mogelijkheid om het hele proces – van het ontwerpen tot het bouwen van de kranen – van dichtbij mee te maken. Aangezien jij je graag wilt ontwikkelen is deze stage jou op het lijf geschreven.

En verder:
➤ Heb je een positieve instelling
➤ Denk je oplossingsgericht
➤ Durf je initiatief te tonen
➤ Deins je niet weg voor een uitdaging
➤ Ben je klantgericht

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op. We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv. Ook kun je ons bereiken als je vragen hebt.

Contactgegevens

Olivier Hartel
Telefoon: 075 681 0410
Mail: 0.hartel@kenzfigee.com

Studierichting(en)
E, WTB

Bedrijf

KenzFigee
KenzFigee is toonaangevend in het ontwerpen, produceren en onderhouden van hijs- en hefsystemen.

Contact

Olivier Hartel

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

KenzFigee

Zaandam
KenzFigee is toonaangevend in het ontwerpen, produceren en onderhouden van hijs- en hefsystemen.
Andere stages bij
KenzFigee
Geen andere stages bij dit bedrijf.