Het volgen van een ingewikkelde lasnaad vorm met een sensor

Rolan Robotics is bekend als systeemintegrator voor innovatieve automatiseringstoepassingen in de metaalsector én in de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. Deze turnkey robotleverancier is merkonafhankelijk en met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers. Zo biedt zij voor elk bedrijf een passende automatiseringsoplossing in financieel en/of ergonomisch opzicht.

Deze opdracht wordt deels uitgevoerd in het Fieldlab TechValley

De uitvoering van de opdracht vindt voornamelijk plaats bij Rolan Robotics op locatie, maar ook 1 of 2 dagen per week bij het Fieldlab TechValley in Alkmaar, waar ook begeleiding aanwezig is. Daar werk je samen met andere studenten verder aan jouw eigen opdracht, wissel je kennis uit en help je elkaar verder in je onderzoek.

Het Fieldlab TechValley bevindt zich in het Innovatielab van Inholland Alkmaar. Studenten, lectoren en docenten werken hier samen met het bedrijfsleven aan innovatie projecten en opdrachten. Het Fieldlab beschikt over up-to-date faciliteiten en studenten hebben toegang tot actuele praktijkonderzoeksopdrachten en een netwerk met waardevolle bedrijven.

Korte omschrijving van de opdracht
Voor deze opdracht ga je aan de slag met het onderzoeken, ontwikkelen en testen van een lasnaadvolgsensor, wellicht i.c.m. oplossingsrichting sensortechniek (zoeken en volgen met sensor van de lasnaad). Deze opdracht wordt in twee delen uitgevoerd:

  1. Het opzoeken van het beginpunt en eindpunt van een te lassen onderdeel m.b.v. de lasnaadvolgsensor
  2. Het volgen van een ingewikkelde lasnaad vorm (vb. tangheugel of een curve) m.b.v. de sensor (opstelling reeds aanwezig)

Rolan Robotics een project waarbij een manarme lascel productiestraat wordt ontwikkeld.

Binnen dit project wordt door middel van proefopstellingen in het Fieldlab  gewerkt aan onderzoek van paramaters om geautomatiseerd te kunnen lassen. Een werkstuk wordt automatisch ingelegd in de robot, waarbij stap (1) is om de ingangspositie te definiëren en stap (2) om de lasnaden te definiëren. Stap (3) is om deze daadwerkelijke posities te vergelijken met het theoretische model.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar Rik Schuijt, zijn contactgegevens vind je hiernaast. Voor vragen kun je ook altijd even bellen.

Studierichting(en)
WTB, TI

Startdatum

September/ februari

Bedrijf

Rolan Robotics B.V.
Rolan Robotics is een onafhankelijke aanbieder van automatiseringsoplossingen met las- en handlingrobots voor bedrijven in de Benelux.

Contact

Rik Schuijt

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

Rolan Robotics B.V.

Zwaag
Rolan Robotics is een onafhankelijke aanbieder van automatiseringsoplossingen met las- en handlingrobots voor bedrijven in de Benelux.
Andere stages bij
Rolan Robotics B.V.
Rolan Robotics B.V.

Geautomatiseerd verzamelen van productiedata

Studierichting(en): BIM, TBK, TI
Startdatum: September/ februari