JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere stal. Met hun mobiele robots en mechanische producten zijn ze één van de topaanbieders op de markt van mestafvoersystemen. De slimme oplossingen zijn wereldwijd toepasbaar en doordat ze met alles en iedereen kunnen communiceren ontzorgen ze gebruikers.
Afstudeeropdracht
Op welke wijze is de robot software van JOZ compatible met de ROS 2 architectuur, en wat is nodig voor het bereiken van een functioneel dekkende implementatie?
Stalrobots van JOZ werken op volledig in-house ontwikkelde software voor taken zoals reiniging, navigatie en telemetrie. In de markt zien we dat ROS 2 steeds breder wordt toegepast en dat het ook een platform is waarbinnen veel nieuwe technologieën hun intrede maken. Voor JOZ is ROS 2 in toenemende mate een interessante optie om te overwegen voor toekomstige ontwikkelingen, maar ook voor bestaande producten.
JOZ wil graag in kaart brengen hoe de bestaande software past binnen de architectuur van ROS 2 en welke aanpassingen nodig zijn om een JOZ stalrobot op ROS 2 te laten functioneren. Hiervoor is analyse van onze source code nodig, om vervolgens de raakvlakken en verschillen tussen de twee systemen in kaart te brengen. Vervolgens gebruik je de resultaten van de analyse om tot een functioneel dekkend ontwerp te komen. Behalve software ontwikkelt JOZ ook hun eigen robot controller en operating system distributie. Ook hier zijn ze benieuwd naar de benodigde aanpassingen om ROS goed op te laten functioneren.
Wat vragen wij?
Bij voorkeur volg je een technische HBO of WO-opleiding waarbij de nadruk ligt op software. Tijdens je opleiding heb je al eerder met ROS 2 gewerkt, bijvoorbeeld tijdens een practicum of een project. Daarnaast heb je ervaring met programmeren in C++.
Een goed onderbouwde ROS 2 software architectuur is het primaire resultaat van jouw stage. Je wordt hierbij ondersteund door ervaren software engineers. Op basis van tussentijdse resultaten besluiten we of het interessant is om een proof-of-concept op te zetten. We kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om jouw ontwerp op specifieke onderwerpen verder uit te diepen.
Aan het einde van je stageperiode lever je een onderzoeksverslag op waarin alle afwegingen en bevindingen goed staan beschreven. Hiermee bied je JOZ de handvatten om naar aanleiding van jouw resultaten weer de volgende stap te zetten!
Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar personeel@joz.nl. Voor meer vragen kun je contact opnemen met Matthijs Bos, contactgegevens vind je hiernaast.