Afstudeerstage R&D RFID Transponder SLAM

JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere stal. Met hun mobiele robots en mechanische producten zijn ze één van de topaanbieders op de markt van mestafvoersystemen. De slimme oplossingen zijn wereldwijd toepasbaar en doordat ze met alles en iedereen kunnen communiceren ontzorgen ze gebruikers.

Afstudeeropdracht

Is het mogelijk om stalrobots zelflerend met behulp van SLAM-algoritmen te lokaliseren en gelijktijdig de omgeving in kaart brengen op basis van onze huidige RFID transponder technologie?

De sterk vervuilde omgeving binnen een stal maakt het inzetten van optische sensoren uitdagend. SLAM-algoritmen zie je in de praktijk veel worden toegepast in lidar- of cameragestuurde systemen. De robots navigeren op basis van een vooraf berekend patroon van RFID transponders, geplaatst op exacte plekken in de vloer. Het nauwkeurig uitmeten en plaatsen van RFID transponders in een stalvloer is potentieel foutgevoelig en arbeidsintensief. Daarentegen heeft onze RFID-technologie zich de afgelopen jaren uitstekend bewezen als een betrouwbaar systeem voor gebruik in de stal.

JOZ wil het installatieproces van de robots graag vereenvoudigen. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat het robotplatform klaar is voor autonome oplossingen van morgen. Een zelflerende robot is in staat om op basis van een willekeurig patroon van transponders de omgeving in kaart te brengen en te navigeren. Daarnaast worden veranderingen aan de omgeving automatisch verwerkt. Aanvullend kan gebruik worden gemaakt van tastsensoren, botsbumpers, odometrie of een gyroscoop.

Wat vragen wij?

Bij voorkeur volg je een technische HBO of WO-opleiding waarbij de nadruk ligt op software. Tijdens je opleiding heb je al eerder met SLAM-algorimen gewerkt, bijvoorbeeld tijdens een practicum of een project. Ervaring met programmeren in C++ is een pré.

Tijdens je stage werk je zelfstandig naar een proof-of-concept, waarbij je wordt ondersteund door ervaren software engineers. De test engineers helpen je bij het opzetten van een proefopstelling in de JOZ werkplaats. Er is zelfs ruimte om je oplossing ook onder stalcondities te testen.

Naast een proof-of-concept lever je aan het einde van je stageperiode een onderzoeksverslag op waarin alle afwegingen en bevindingen goed staan beschreven. Hiermee bied je JOZ de handvatten om naar aanleiding van jouw resultaten weer de volgende stap te zetten!

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, naast het opdoen van praktische ervaring ontvang je maandelijks ook een vergoeding. Stuur een korte sollicitatie inclusief CV naar personeel@joz.nl. Voor meer vragen kun je contact opnemen met Matthijs Bos, contactgegevens vind je hiernaast.

Studierichting(en)
I, TI

Startdatum

Doorlopend

Extra info

Afstudeeropdracht

Bedrijf

JOZ B.V.
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.

Contact

Matthijs Bos

Op de hoogte blijven van het actuele stage-aanbod?

JOZ B.V.

Westwoud
‌JOZ ontwikkelt en levert technologisch hoogwaardige producten voor iedere moderne stal of veehouderij.
Andere stages bij
JOZ B.V.
JOZ B.V.

Ontwerpen en bouwen scanvoertuig

Studierichting(en): I, TI, WTB
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Software ontwikkelen voor het omzetten van 3D ruimte naar 2D plattegrond

Studierichting(en): I, ME, TI
Startdatum: September/ februari
Stageopdracht
JOZ B.V.

Afstudeerstage R&D ROS 2 Architectuur

Studierichting(en): I, TI
Startdatum: Doorlopend
Afstudeeropdracht