TechValley is officieel ‘Smart Industry Fieldlab’

Zo’n 70 deelnemers waren op 14 oktober tijdens het jaarevent van TechValley getuige van de uitreiking van de officiële Smart Industry Fieldlab plaquette aan TechValley. Theo Henrar, voorzitter van het Smart Industry programma Nederland, reikte het symbool uit aan het TechValley projectteam. “Hiermee is TechValley het 4e fieldlab in Noord-Holland Noord, waar ondernemers, onderzoekers en studenten samenwerken aan de technologie van de toekomst.”

Sinds de start in 2018 is TechValley uitgegroeid naar een netwerk van betekenis waarin bedrijven, onderzoekers en onderwijs stevig samenwerken aan versnellen van innovatie en uitwisselen van kennis. Ilse Zaal, gedeputeerde van Provincie Noord-Holland zet namens de provincie stevig in op deze technische sector: “We hebben geen tijd om langer te wachten. De krappe arbeidsmarkt vraagt om slimmere processen, maar ook om duurzaamheid. Dit soort netwerken zijn uitermate belangrijk voor onze economie en voor de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.”

Sandra Verweij, projectcoördinator van bureau Parbleu vertelde dat TechValley een duidelijke  focus en nieuwe pay-off heeft: Next Generation Machine Engineering. “De pay-off verwijst naar dat we werken aan de machines van de toekomst en aan een vakgebied van de toekomst, maar ook naar de nieuwe generatie technische talenten. En die talenten krijgen bij TechValley alle ruimte. Van de eerste lichting stagiaires en afstudeerders zijn inmiddels al meer dan 15 mensen aan het werk bij het bedrijf waar ze stage liepen.”

Het jaarevent stond ook vooral in het teken van de premières van de TechValley films. De hoofdvideo van TechValley geeft een indruk van de diversiteit van het netwerk, de deelnemers en de samenwerking. Daarnaast is van elke deelnemer een eigen video gemaakt waarin wordt ingezoomd op de projecten en innovaties waar het bedrijf zich mee bezig houdt. De video’s zijn te bekijken op het TechValley youtube kanaal. Als ludieke afsluiting van het jaarevent werden Oscars uitgereikt in de categorie beste film, beste hoofdrol, beste verhaal en beste TechValley ambassadeur. De winnaars Quest, Rolan Robotics, RR Mechatronics en HGG namen de Oscar trots in ontvangst.

Andere nieuwsartikelen

Groepsfoto bij JOZ
Ilse Zaal, gedeputeerde Economie bij provincie Noord-Holland bezocht op woensdag 30 maart twee TechValley bedrijven: JASA Packaging Solutions en JOZ.
De land- en tuinbouw automatiseert. Zo is het niet ondenkbaar dat er over enkele jaren robots aan het werk zijn op het land. Sterker nog: studenten van verschillende Inholland-opleidingen sleutelen nu al aan deze innovatie om de teelt van peren,...
TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord- Hollandse machinebouwers, Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, penvoerder van dit project. Het project is mede gefinancierd...