Ilse Zaal bezoekt bedrijven van TechValley 

Ilse Zaal, gedeputeerde Economie bij provincie Noord-Holland bezocht op woensdag 30 maart samen met een aantal beleidsadviseurs van de provincie, twee TechValley bedrijven: JASA Packaging Solutions en JOZ. Zij wilden graag met eigen ogen de voortgang van de projecten zien.  

Met trots lieten Eduard de Haan en Natasja Boekel van JASA en Richard Paardekoper en Arend Kuperus van JOZ hun bedrijf zien en de innovaties die zij binnen het TechValley EFRO project hebben gedaan. Bij JASA werd de nieuwste generatie machines getoond en bij JOZ kwam bij de rondleiding nieuwe technologie zoals de stikstofkraker aan bod.  

Ilse Zaal was onder de indruk van de stappen die beide bedrijven hebben gemaakt: ‘’Noord-Holland Noord is koploper in het maken van innovatieve machines. Of het nu gaat om robots voor stalreiniging of verpakkingsmachines, hier gebeurt het.” 

Betrokken bedrijven:

Andere nieuwsartikelen

De land- en tuinbouw automatiseert. Zo is het niet ondenkbaar dat er over enkele jaren robots aan het werk zijn op het land. Sterker nog: studenten van verschillende Inholland-opleidingen sleutelen nu al aan deze innovatie om de teelt van peren,...
TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord- Hollandse machinebouwers, Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, penvoerder van dit project. Het project is mede gefinancierd...
Op de campus van Hogeschool Inholland Alkmaar wordt hard gewerkt. De afgelopen weken is een start gemaakt met de verbouwing van de voormalige Rabobankzaal waar het vernieuwde Inholland Innovatielab met daarin het Fieldlab TechValley-NH gehuisvest wordt.