Menu

NIEUWS UIT DE MACHINEBOUWSECTOR

Kansen en mogelijkheden van immersive technologie voor de maakindustrie en machinebouw

Op 4 en 11 juni organiseerde TechValley twee webinars. Op 4 juni stond het thema Immersive technologie (AR/VR) centraal. Jan Luc Zandjans van BLUF verzorgde de presentatie over de kansen en mogelijkheden van immersive technologie voor de maakindustrie en machinebouwAR/VR.
18-06-20
Lees verder  >

podcast: Hans Keijzer van ZTI en Abdellah Ezzerari van NHN in gesprek over Techvalley

Hans Keijzer van ZTI en Abdellah Ezzerari van NHN vertellen over de maakindustrie, het belang van samenwerken om te innoveren en welke rol TechValley hierin speelt.
08-06-20
Lees verder  >

Studenten succesvol digitaal gekoppeld aan bedrijven

De eerste Mix & Match Digital was een groot succes. Het stage event van de technische opleidingen van Hogeschool Inholland Alkmaar, Diemen en Haarlem was voor de eerste keer online. Studenten en bedrijven uit de technische sector gingen online in gesprek met elkaar om tot de ideale stageplek te komen.
14-05-20
Lees verder  >

PITCHEN VANUIT STUDENTENKAMERS VOOR MACHINEBOUWERS

 “Is iedereen online?” Zeven weken lang werkten 28 vierdejaarsstudenten Informatica in de minor User Experience Design (UXD) aan hun designerskills. Van de zeven groepen bogen drie zich de laatste vier weken over de user interface van geavanceerde machines. 
07-04-20
Lees verder  >

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

Het kabinet neemt een aantal maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is één van die maatregelen. 
07-04-20
Lees verder  >

Corona ondernemersforum Noord-Holland Noord

Nationaal en internationaal zijn er verregaande maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Steeds meer bedrijven voelen de gevolgen van het virus en de getroffen maatregelen. De gevolgen van het coronavirus zijn nog niet te overzien, maar zullen groot zijn voor alle ondernemers wereldwijd en dus ook in onze regio. 
25-03-20
Lees verder  >

studenten werktuigbouwkunde aan de slag met vlechtmachine van Holland Mechanics

Begin deze maand zijn 60 tweedejaars studenten van Inholland begonnen met hun opdracht om technische oplossingen te maken voor de vlechtmachine van Holland Mechanics. De studenten volgen de opleiding Werktuigbouwkunde. Na de theoretische en praktische basis van het eerste jaar is het nu tijd om hun kennis te verdiepen en de geleerde theorie in praktijk toe te passen.
11-03-20
Lees verder  >

Samenwerking JASA, Euro-West en OTC Organics

Van de afgelopen vier Fruit Logistica-edities hieven JASA en Euro West drie keer het glas om een overeenkomst rond te maken. Dit jaar was het weer prijs vanwege een order van een dedicated-bio lijn die Euro West voor haar klant OTC Organics zal inzetten voor het verpakken van biologische AGF-producten. In mei zal de nieuwe lijn operationeel zijn.
13-02-20
Lees verder  >

Machinebouwers stellen machines beschikbaar aan Inholland

Op 15 januari 2020 werden de eerste machines afgeleverd bij het Innovatielab van Inholland om studenten in de praktijk te kunnen laten oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben. Holland Mechanics en Total Productivity zijn de eerste TechValley-bedrijven die machines beschikbaar hebben gesteld.
15-01-20
Lees verder  >

Zuurstofscan ontrafelt sikkelcelziekte

Het UMC Utrecht heeft samen met RR Mechatronics ‘de zuurstofscan’ ontwikkeld, een methode om de ziekmakende processen bij patiënten met sikkelcelziekte snel en betrouwbaar te meten. 
14-11-19
Lees verder  >

EERSTE JAAREVENT TECHVALLEY GESLAAGD

‌‌Het eerste jaarevent van TechValley Noord-Holland, het netwerk van 35 mkb-maakbedrijven, kende een mooie vuurdoop bij Inholland Alkmaar. De conclusie na afloop was algemeen: hier wordt gewerkt aan ambitieuze innovatieprojecten!
13-11-19
Lees verder  >
Abdellah Ezzerari
Programmamanager‌
Edith Helsdingen
Projectondersteuner
José Laan
Projectleider
Sandra Verweij
Projectleider
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
‌Bergerweg 200
‌1817 MN Alkmaar‌
072 519 57 74
info@nhn.nl